La Volta a Catalunya 2020, que serà l'edició del centenari, ja comença a donar a conèixer les primeres novetats. Ara fa un mes explicàvem que la intenció del director de la cursa, Rubèn Peris, era introduir novament una contrarellotge individual "d'uns 20 o 25 quilòmetres" que donaria un punt més d'emoció i d'espectacle a la cursa. Però el veritable espectacle serà amb el nou anunci d'aquest divendres.

La direcció de la competició ha confirmat que dos dels moments àlgids de la cursa seran dues etapes d'alta muntanya amb dos finals en alt. Vallter 2000, el port referència dels últims anys a la Volta, i Port Ainé, que serà part de la ronda catalana per quarta vegada després de debutar al 2012.

Egan Bernal Volta Catalunya EFE

EFE

Un port de 18,5 km amb un desnivell mitjà del 6,8% i rampes màximes de fins el 15% (Port Ainé) i un altre d'una distància superior als 11 km, un desnivell mitjà del 7,6% i unes rampes màximes del 18% (Vallter 2000). Encara a vuit mesos vista (23 al 29 de març de 2020), la cursa es continua definint i va camí de ser la millor Volta a Catalunya de la història, l'objectiu que té Peris en ment.