No ha pogut ser. El Barça ha caigut derrotat aquest diumenge contra el Reial Madrid a la final de la Copa del Rei de bàsquet (96-83). Els de Roger Grimau han competit bé, fins a arribar amb només 3 punts de desavantatge al final del tercer quart, però tot s'ha trencat en l'inici de l'últim quart, quan el Reial Madrid ha aconseguit un parcial de 9-2, amb 3 triples consecutius, que han trencat la final.

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE

La clau del triomf blanc ha estat l'aparició de molts jugadors, en diferents moments de la final, des de Campazzo fins a Poirier, passant per Deck, Musa, Yabusele o Hezonja, com demostra el fet que fins a 6 jugadors han aconseguit més de 10 punts. En el Barça han destacat Parker, Satoransky i Vesely, encara que la seva aportació no ha estat suficient per superar un Reial Madrid que en aquests moments és superior als blaugrana.

Un estira-i-arronsa espectacular

El Reial Madrid ha començat més entonat el partit i en només 4 minuts s'ha aconseguit posar al davant 11-4. Tanmateix, la sorpresa de Grimau d'apostar per Da Silva per defensar Campazzo ha funcionat i el Barça s'ha recuperat, per un percentatge d'encert molt alt. Laprovittola, Parker i Satoransky s'ha entonat i ha liderat la remuntada, fins a aconseguir arribar al final del primer quart amb empat, 19-19.

I la igualtat s'ha mantingut en el segon quart, en el qual s'han viscut minuts d'un bàsquet de molt alt nivell, amb accions espectaculars. Hezonja ha aparegut per al Reial Madrid, però el Barça ha aconseguit anteposar-se gràcies a Parker i a Kalinic, que ha portat el partit al descans amb avantatge per al Barça, amb un espectacular triple amb què ha respost a l'anterior, de Poirier, dues accions consecutives que han posat dretes el Martín Carpena de Málaga.

La final es decideix en l'últim quart

Els ànims no s'han calmat després del descans i els atacs s'han continuat imposant a les defenses. El ritme anotador ha continuat alt. Jabari Parker, impecable en els tirs de dos, ha mantingut el ritme, al qual s'ha afegit un Vesely espectacular, encara que Satoransky s'ha apagat per la defensa asfixiant d'un Deck molt implicat. En el Reial Madrid, per la seva part, Campazzo ha fet un pas endavant, demostrant la seva enorme qualitat, al que s'ha anat afegint, a poc a poc, Deck. El principal problema per als blancs ha estat l'acumulació de faltes, la qual cosa l'ha fet entrar en bonificació molt ràpida. L'altre inconvenient per al Madrid ha estat la poca incidència de Tavares, molt ben controlat per la defensa del Barça. Malgrat el canvi de protagonistes, el que no ha variat ha estat la igualtat, l'estira-i-arronsa constant, ja que cap equip no ha aconseguit escapar-se al marcador, fins a arribar el final del tercer quart amb un resultat de 66-63, favorable al Reial Madrid.

Després d'un tercer quart sense triples, l'últim quart ha començat amb un festival des de la línia de 3, de Brizuela, Yabusele, Deck i de nou Yabusele, una renda favorable al Reial Madrid, que s'ha escapat a 9 punts (77-68). El cop ha estat dur per al Barça, que ha decidit elaborar més les jugades, amb anotacions que eren respostes per un Reial Madrid molt fi en el tir. A poc a poc, tanmateix, el Barça ha aconseguit apropar-se a 4 punts, després d'una falta en atac dels blancs i de tir de Satoransky (81-77). I ha estat quan ha aparegut Poirier amb una palmellada, un tap i una anotació que ha tornat a posar terra pel mig. El Barça ho ha intentat, però el partit, i el títol, estava ja decidit.