Gran carta de presentació d'Itàlia, que s'ha imposat a Turquia en el partit inaugural de l'Eurocopa 2020 per un contundent 0-3 després d'una gran actuació, en la qual l'equip de Mancini ha estat molt superior en tot moment a un rival decebedor.

I és que aquesta Itàlia recorda poc, o res, a la que fa 3 anys es va quedar fora del Mundial de Rússia. Amb un joc alegre i intens, liderada per Barella, Locatelli i Insigne, l'azzurra ha dominat de principi a final, s'ha imposat per 0-3 i ha presentat les seves credencials per lluitar pel títol.

Turquia Itàlia Immobile / EFE

Immobile, en una acció del Turquia-Itàlia / EFE

Domini italià davant d'una Turquia molt defensiva

Des d'un inici s'han vist clarament les intencions d'ambdós equips. Turquia s'ha fet enrere i ha cedit tot el domini a Itàlia, en espera d'alguna pèrdua dels de Mancini per sortir a l'espai, buscant els desmarcatges en diagonal de Boruk Yilmaz.

Itàlia ha assumit el repte i s'ha apoderat del control absolut del partit, amb uns Barella, Locatelli i Jorginho molt participatius en el centre del camp i carregant pràcticament tots els seus atacs per la banda esquerra, amb Spinazzola i Insigne. La primera ocasió ha estat per al davanter del Nàpols, que ha provat un xut de rosca que ha sortit desviat (18). I tot seguit ha arribat l'oportunitat més clara per als azzurri, una rematada de cap de Chiellini a la sortida d'un córner que Çakir ha desviat després d'una d'estirada espectacular.

A partir d'aquest moment Itàlia ha intensificat encara més el seu domini, fins a tancar Turquia dins de la seva àrea. Sense espais, els de Mancini ho han intentat tant amb xuts llunyans com amb combinacions al primer toc, malgrat que sense massa precisió. I just abans del descans ha arribat la polèmica, unes mans de Çelik que ni l'àrbitre ni el VAR no han considerat punibles.

Turquia Itàlia EFE

Els jugadors d'Itàlia, reclamant el penal per unes mans de Çelik / EFE

Itàlia aconsegueix el premi a la seva insistència

Després del descans s'ha mantingut la situació i Itàlia ha tingut premi a la seva insistència en una acció afortunada. Centrada potent de Berardi i Demiral marca en pròpia porteria (53). Lluny de reaccionar, el gol ha deixat tocada Turquia, que durant molts minuts ha estat una marioneta a mans d'una Itàlia esplèndida.

En el minut 58 ho ha intentat Locatelli, amb una fuetada que Çakir ha enviat a córner, i tot seguit ha estat el torn de Berardi, amb una volea desviada. Finalment, Itàlia ha marcat el 0-2, merescut, en una pilota morta dins de l'àrea que Immobile no ha desaprofitat per deixar la seva empremta.

Itàlia Turquia Immobile / EFE

Els jugadors d'Itàlia, celebrant el 0-2, d'Immobile / EFE

S'esperava que Turquia reaccionés d'alguna manera, però els de Senol Günes han estat incapaços de mostrar el nivell que sí que havien ensenyat en la fase de classificació, i després d'un error de Çakir Insigne ha completat la gran actuació italiana.

L'Eurocopa comença amb bon futbol i gols.

Imatge principal: els jugadors d'Itàlia, celebrant el 0-1, el primer gol de l'Eurocopa / EFE