El Reial Madrid s'ha proposat de clavar-li un cop molt dur al FC Barcelona intentant endur-se a una de les seves promeses més grans i un dels jugadors que s'ha erigit com un líder en aquest Barça mancat de referents i de caràcter guanyador. Es tracta del central uruguaià Ronald Araujo, que acaba contracte el 2023, quan finalitzi la pròxima temporada.

Florentino vol gratis Araujo

El seu cas és molt semblant al de Gavi, que està esperant que acabi el mercat d'hivern per negociar la seva renovació amb el Barça. El club li va comunicar a Flavio Perchmann, representant del central, i a Iván de la Peña, agent de l'andalús, que al febrer començarien les negociacions per renovar-los, però si des d'Anglaterra tempten Gavi amb ofertes milionàries, qui amenaça la continuïtat d'Araujo a Barcelona és el Reial Madrid.

Araujo remati cap Linares FC Barcelona

Araujo s'eleva sobre la defensa del Linares / FC Barcelona

Així s'ha explicat en el programa radiofònic Sin Concesiones, que dirigeix el periodista Marçal Lorente, que ha assegurat que des de la Casa Blanca s'està instant el jugador a no renovar com a barcelonista perquè se'n pugui anar gratis el 2023. El Madrid ja va ser un dels clubs que es va interessar per l'uruguaià quan encara era jugador de Boston River, però es va acabar decantant pel Barça i ara, quan ja és un dels líders de la rereguarda culer, han tornat a la càrrega.

El futbolista sempre ha manifestat el seu interès de continuar lligat al Barça i triomfar com a blaugrana, però no li falten temptacions. Ja fa mesos que la Premier l'ha estat sondejant, sobretot el Liverpool de Jürgen Klopp. Però el conjunt red sembla haver trobat a la seva central i aquest és Jules Koundé, del Sevilla.

La seva renovació és prioritària

Amb el Liverpool fora de la terna, almenys de moment, el Barça ha de treballar de valent per tancar una renovació prioritària com aquesta. Laporta ja va aconseguir formalitzar la d'Ansu Fati i Pedri, assegurant-se la presència de dues de les promeses més importants del món per als propers anys, però això ha de ser només el principi.

Ansu Fati Joan Laporta Barca EFE

Ansu Fati va renovar fins a 2027 / EFE

Els fitxatges d'Eric García o Ferran Torres van en la línia de construir un nucli sòlid de cara al futur, però un no s'ha d'oblidar dels que ja hi són, precisament per evitar que puguin anar-se'n gratis, que és l'amenaça amb què juga Araujo. Sap que fora del Barça possiblement li puguin oferir més diners, però ningú no li garanteix la importància que està tenint amb Xavi.

Des de la seva arribada, l'uruguaià ha augmentat encara més la seva incidència a l'equip, i amb el seu rendiment a la gespa, s'ha guanyat el reconeixement com un dels futbolistes més importants de l'equip, i l'últim exemple és el Clàssic de la Supercopa d'Espanya, on va jugar cinc dies després de ser operat de la mà dreta. Ell és molt feliç amb tot això, però creu, i no li falta raó, que aquest reconeixement ha d'arribar també des dels despatxos.