Ronald Araujo s'ha convertit en tot un indiscutible a l'eix de la defensa del Barça. L'uruguaià és un dels jugadors cridats a marcar una època al Camp Nou i, per aquesta raó, tant Xavi Hernández com Joan Laporta volen oferir-li les màximes comoditats. Constantment comparat amb Carles Puyol per la seva entrega, actitud i potència física, té contracte en vigència fins a l'any 2023 i el Barça vol renovar-lo per dissipar qualsevol dubte sobre el seu futur. 

En el curt i mitjà termini, no preocupa que el central de 22 anys vulgui deixar l'entitat culer. Provinent del Boston River uruguaià l'any 2018, el Barça va signar-li un contracte que assegurés 100 milions d'euros de clàusula de rescissió ampliable a 200 milions en cas que debutés amb el primer equip.

Xavi Hernandez Joan Laporta entrenamiento FC Barcelona

Xavi Hernández i Joan Laporta, parlant amb els jugadors al vestidor / FC Barcelona

Decisió d'Araujo

I no només ha debutat, sinó que és un imprescindible i s'ha convertit en un dels fixos a les convocatòries de l'Uruguai. No es tem que ningú aboni els 200 milions d'euros de la seva clàusula, però el problema és la fitxa que el central mereix. S'ha guanyat un rol protagonista al primer equip i el sou que percep és l'estipulat a un contracte que va signar l'any 2020 quan tan sols era titular. Concretament, el seu sou és de 2,2 milions d'euros anuals, que queda en evidència comparat amb els 15,8 milions d'euros anuals de Samuel Umtiti.  

El francès és molt més prescindible que Araujo, però per sort del Barça, també acaba contracte l'any 2023. Laporta podria fer malabars per tal d'omplir amb la fitxa del de Rivera l'espai salarial que deixaria Umtiti si no fos renovat. No obstant això, no és una situació fàcil d'ajustar i el Barça no pot assegurar-li a un sou molt més alt al que té actualment.

samuel umtiti barça osasuna efe

Samuel Umtiti, durant el partit contra l'Osasuna / EFE

Abramovich el tempta

Qui sí que pot fer-ho és el mandatari rus Roman Abramovich. El futbolista del Barça tindria al Chelsea un rol semblant al que té a hores d'ara, amb la diferència que tindria la certesa que jugaria la Champions League. Araujo seria una opció prioritària pels blues si Antonio Rüdiger acabés per sortir de Londres, però també es valora reprendre les negociacions amb Jules Koundé

Amb tot, Ronald Araujo està centrat en el Barça i el seu desig és seguir a Barcelona. Malgrat això, el prestigi del Chelsea, la potència esportiva que representa i la possible retribució econòmica que li oferiria és una temptació que a Araujo li fa perdre la son. 

 

Imatge principal: Ronald Araujo, sobre la gespa del Camp Nou / EFE