Al Barça no li queda de cap altre remei que actuar a la desesperada per aconseguir solucionar els seus problemes econòmics. Així s'ha pogut comprovar en les últimes setmanes, després que activessin dues palanques com a mesura extrema, però que ha permès poder realitzar els fitxatges que Xavi Hernández demanava. Això si, amb això no és suficient, i també hauran de fer una gran venda, o fins i tot dos, aquest estiu. En cas contrari, la balança continuaria sent negativa, i no podrien equilibrar els comptes, ni inscriure a les noves arribades.

També existeix un problema amb la massa salarial, de manera que necessiten vendre a un crac que no només pugui deixar una quantitat de diners significativa, sinó que també percebi un elevat sou, per poder estalviar-se la seva fitxa. En aquest sentit, pocs dubtaven sobre qui era l'elegit per Joan Laporta, i totes les mirades estaven posades en el mateix futbolista: Frenkie de Jong. No fa falta donar massa explicacions per justificar això.

Frenkie de Jong Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong/ Foto: EFE

L'entrenador de Terrassa està content amb el seu rendiment, però no es pot dir que hagi complert les expectatives. De fet, és una cosa que no ha aconseguit mai a les tres campanyes que ha passat a La Liga Santander. Per aquesta raó, en el Camp Nou han perdut l'esperança que algun dia pugui arribar a ser l'estrella mundial que prometia ser en l'Ajax d'Amsterdam. Així que consideren que el millor que poden fer és traspassar-lo.

A més, tenen l'oportunitat de recuperar gran part de la inversió que van realitzar en el seu moment per ell, i la seva pèrdua no es notaria en excés. Perquè justament en la posició d'interior és on Xavi disposa de més alternatives, amb Pablo Paéz 'Gavi', Nico González, Franck Kessié, Pablo Torre, Pedri González... i van celebrar amb magnificència quan el Manchester United va presentar una oferta superior als 80 milions d'euros.

Amb aquesta operació, el Barça podria amortitzar Robert Lewandowski i Raphinha, però tot s'ha complicat per culpa d'una persona: el mateix De Jong. I és que ha rebutjat la seva mudança a Old Trafford, i insisteix a respectar el contracte que té firmat amb el combinat culer.

Marc-André ter Stegen, l'altra venda que suggereix Mateu Alemany

Estan provant de convèncer De Jong perquè accepti la seva sortida a la Premier League, encara que no vulgui, i que marxi com un heroi en el Barça. Xavi l'està forçant, i en els amistosos el col·loca fora de posició, i juga com a central. Però res no està tenint èxit, així que han començat a plantejar-se una altra venda: la de Marc-André ter Stegen.

Mateu Alemany creu que, en cas de no poder desfer-se de l'holandès, no seria tan mala idea fer fora l'alemany, el nivell del qual també és lluny del 100%, i que ha acumulat problemes de lesions.

Podrien recaptar molts diners amb ell, i no s'ha d'oblidar que ja ha entrat en la trentena...