Ni amb el retorn de Leo Messi, ni amb la il·lusió d'Ansu Fati, el Barça ha pogut començar la Champions League amb victòria. I sort que ha tingut Marc-André Ter Stegen a la porteria, perquè les seves contínues i providencials aturades han frenat el Borussia Dortmund en un partit orfe de gols (0-0).

El 'mur groc'

El 'mur groc' del Signal Iduna Park ha cohibit el Barça igual que sempre fa amb tots els rivals. L'afició del Dortmund és realment el jugador 12 i aquest fet ha deixat el Barça en xoc en el retorn de la Champions. Un inici de partit sense dominador clar, amb imprecisions i també amb pressions altes.

Amb Luis Suárez, Griezmann i la sorpresa d'Ansu Fati com a titulars, que s'ha convertit en el jugador més jove del Barça en debutar a la Champions, però sense Messi, que ha començat des de la banqueta. El Barça buscava la pilota, però no l'aconseguia trobar. I si els blaugrana no tenen la pilota, tampoc tenen ocasions. Fati i Griezmann, a cama canviada, han estat inofensius, igual que Suárez, que no ha trobat socis.

ansu fati witsel barça dortmund efe

El que ha generat més dubtes als culers ha estat una dèbil defensa, adormida en més d'una ocasió, i amb un Lenglet i un Piqué que tremolaven en cada contracop del Dortmund. Les notícies han empitjorat amb la lesió de Jordi Alba, amb problemes al bíceps femoral, que ha deixat el seu lloc a Sergi Roberto encara a la primera part.

El mur Ter Stegen

El Barça només ha trobat tranquil·litat quan ha vist que Ter Stegen estava atent i salvava en defensa, i el mig del camp Busquets-De Jog-Arthur ha començat a combinar per deixar un quart d'hora de treva passada la mitja hora gràcies al control de la pilota.

Però el partit ha estat un duel boig, sense control i ple de nervis. Patia el Dortmund i també patia el Barça. I quan els culers s'han posat les mans al cap ha estat passats els deu minuts de la segona part. Semedo ha fet una falta innecessària dins l'àrea sobre Sancho que l'àrbitre ha xiulat correctament com a penal. Però Reus ha fallat des dels onze metres, o més ben dit Ter Stegen ha fet una brutal aturada al seu company de selecció.

Leo Messi Borussia Dortmund Barça EFE

Després Fati ha deixat el seu lloc a Messi, que ha debutat aquesta temporada, i Busquets ha donat el timó del mig del camp a Rakitic. Mitja hora amb el Barça sense canvis i amb noves idees. Però la tònica ha continuat sent la mateixa.

Tot i que Messi ha aparegut, el Barça ha estat més amenaçant i el Dortmund s'ha espantat, defensivament els blaugrana han continuat tous i els alemanys han seguit fent mal. I novament sort de Ter Stegen amb les seves intervencions providencials. Ni l'exblaugrana Paco Alcácer, que fins ara havia marcat en tots els partits disputats, ha pogut superar el porter alemany del Barça.

Ter Stegen Borussia Dortmund Barça EFE

I si el 'mur groc' del Signal Iduna Park ha cohibit el Barça, el mur Ter Stegen ha regalat un punt als culers. Taules sense gols a Dortmund i molta igualtat al Grup F després del també empat, a un gol, entre l'Inter de Milà i l'Slavia de Praga.