El 31 d'octubre del 2019, Gerard Piqué va reconèixer públicament que la seva empresa, Kosmos, havia exercit de mitjancera entre la RFEF i l'Aràbia Saudita per tancar un acord perquè la disputa de la Supercopa d'Espanya se celebrés al país de l'Orient Mitjà. "Hem estat implicats a la Supercopa i hem ajudat perquè es posessin en contacte". Amb aquestes declaracions semblava que el tema quedava tancat, però ara ha tornat al primer pla mediàtic, després que El Confidencial hagi tingut accés a uns àudios de converses entre Gerard Piqué i Luis Rubiales, president de la RFEF, parlant de les negociacions. Segons el mateix mitjà, Rubiales hauria pressionat les autoritats de Riad perquè abonessin l'empresa del jugador del Barça fins a 24 milions d'euros per fer de mitjancera.

"A veure, Rubi, si és un tema de diners, si ells (el Reial Madrid) per 8 anirien, hòstia tiu, es paguen vuit al Madrid i vuit al Barça... als altres se'ls hi paguen 2 i 1... són 19, i us quedeu la Federació sis quilos. Abans de quedar-vos amb res, us quedeu sis quilos. I apretem l'Aràbia Saudita i potser li traiem... li diem que si no, el Madrid no va... i li traiem un pal més o dos pals més. Abans de fer-ho a Espanya, que no guanyareu ni tres... és per pensar-ho.", li diu Piqué a Rubiales en un dels àudios.

Luis Rubiales president Federacion RFEF 2 Europa Press

Luis Rubiales, president de la RFEF / Europa Press

Rubiales felicita Piqué per l'acord

En un altre dels àudios publicats aquest dilluns pel El Confidencial, Rubiales i Piqué tracten l'opció que l'Aràbia Saudita rebutgi l'acord i la competició s'hagi de disputar a Espanya. En aquest cas, ambdós protagonistes estudien la manera de fer que la seu sigui el Camp Nou. "A veure, Geri, mira. Jo ho veuré també això amb el Madrid. Jo crec que el Madrid em dirà que no, això ens ve de puta mare per justificar-nos de cara al futur i diem que és l'estadi amb més capacitat, que és el campió, que és el campió de Copa o finalista de Copa... Jo crec que legitimitat ho tenim", afirma Rubiales.

Finalment, la RFEF va aconseguir l'acord amb l'Aràbia Saudita per portar al país la Supercopa d'Espanya, el que va provocar que Rubiales felicités Piqué. "Geri, enhorabona. I no em refereixo ni al partidàs d'ahir ni al teu gol. Em refereixo que ja són més de les 12 i, per tant, ja és ferm l'acord amb l'Aràbia Saudita. Una abraçada, gràcies per tot i aquí soc per al qual necessitis. Bé, menys per a algunes coses que gairebé millor no em necessitis (rialles). Vinga, una abraçada enorme. Cuida't molt, amic."

La RFEF va denunciar un atac informàtic fa 4 dies

La RFEF no ha tardat a reaccionar als àudios publicats pel El Confidencial, ha qualificat la informació de campanya d'assetjament i ha emfatitzat que les xifres de l'acord ja es van publicar el 2019. "És una operació de 240 milions per al futbol espanyol amb una comissió del 10% per a l'agència que planteja el negoci i que a més paga l'Aràbia. La informació no aporta res nou al qual es va publicar el 2019", ha afirmat la RFEF al diari As. "Forma part de la campanya d'assetjament i descrèdit a la qual ja estem acostumats", han afegit.

No s'ha d'oblidar que fa només 4 dies que la RFEF va denunciar haver patit un atac informàtic en el qual li haurien robat informació. "Una acció criminal organitzada i dirigida a la posterior revelació de secrets mitjançant la distribució de documentació confidencial amb una clara intenció espúria. La RFEF, a través del seu departament d'Integritat i Seguretat, denunciarà davant de la Policia Nacional la sostracció d'informació dels seus comptes de correu electrònic, així com de converses de text i àudio privades d'executius de l'ens federatiu. Tot sembla indicar que s'ha sostret il·legalment informació dels terminals privats del president i del secretari general", van afegir a través d'un comunicat, en el qual també van donar per fet que l'esmentada informació s'estava oferint a diversos mitjans de comunicació, per la qual cosa tard o d'hora veuria la llum. "S'ha arribat a aquesta conclusió després de ser un periodista qui ha avançat a la RFEF la pròxima publicació d'aquest material sostret il·legalment que el mitjà ha rebut, segons el periodista, mitjançant un informador anònim que amb una veu encriptada ha contactat i ho ha posat a la seva disposició a través d'una aplicació mòbil."

 

Imatge principal: Gerard Piqué va aconseguir que l'Aràbia Saudita acceptés acollir la Supercopa d'Espanya / GTRES