Ja fa unes quantes setmanes que no tenim novetats sobre la Superlliga. La idea de revolucionar el futbol actual, que va esclatar a finals del passat mes d'abril, no va agradar gens a la FIFA i a la UEFA, però 12 grans clubs europeus es van unir per crear una nova competició. Tot i això, hi va haver desertors i només s'han quedat defensant la idea el Barça, el Reial Madrid i la Juventus, que ja tenen nous plans.

La Superlliga es reactiva

Amb el nou inici de temporada i just després del tancament del mercat de fitxatges d'estiu, els tres clubs impulsors de la competició europea han reactivat la Superlliga i estan fent nous plans per tornar a la ofensiva. El projecte segueix endavant i, segons publica el diari alemany Der Spiegel, la Superlliga s'ha aliat amb l'empresa Flint, amb seu a Londres, amb la qual estan preparant un pla de màrqueting i relacions públiques per rellançar la competició. La idea és formar uns bons fonaments en l'apartat de la comunicació, ja que durant el llançament van fer greus errors en aquest aspecte.

Superliga Barca web The Super League

Imatge de la web de la Superlliga / The Super League

El pla està basat en el renaixement de la fallida competició per culpa de l'abandonament de 9 clubs fundadors. Recordem que l'Atlètic de Madrid, l'Arsenal, el Manchester City, el Manchester United, el Chelsea, el Tottenham, el Liverpool, l'Inter i el Milan van abandonar el vaixell pocs dies després de l'anunci oficial per culpa de les pressions rebudes. I aquesta tornada a la vida de la Superlliga serà gràcies al nou pla de màrqueting, que porta el següent títol: "Aplanant el camí cap a la Superlliga: estratègies per a la reconstrucció, el reinici i el triomf".

Així mateix, des del Der Spiegel afirmen que aquest nou pla de la Superlliga serà "a prova de bombes". La idea és lluitar contra el model de competicions actual de la UFFA i combatre el monopoli del futbol actual.

Champions League EFE

Sorteig de la Champions League / EFE

Intent fallit de desmuntar la Superlliga

I tot i que la Superlliga va ser intimidada per la UEFA i la FIFA, intentant desmuntar-la amb comunicats i amenaces d'arribar als tribunals, el Barça, el Reial Madrid i la Juventus van frenar l'envestida gràcies al jutjat mercantil número 17 de Madrid. A través d'una resolució favorable del tribunal madrileny, les grans institucions del futbol europeu i mundial no poden ensorrar el projecte de la Superlliga.

Tot i això, són els tribunals europeus, amb jurisprudència també a Suïssa, els que estan decidint sobre les competències i els límits de la Superlliga, i si poden competir en paral·lel a competicions com la Champions League. La idea dels tres clubs que es mantenen ferms al capdavant de la Superlliga és imitar el model del bàsquet amb l'Eurolliga, un torneig que van crear i gestionen els clubs fundadors al marge de la FIBA.

Champions UEFA EFE

Seu de la UEFA / EFE

Fins ara, el Barça, el Reial Madrid i la Juventus cada vegada es queden més sols, perquè els 9 clubs dissidents han tornat a ser readmesos a l'Associació de Clubs Europeus (ECA). Precisament, l'ECA és presidida per Nasser Al-Khelïfi, el president del PSG, després de la marxa d'Andrea Agnelli, president de la Juventus, que ara està en el vaixell de la Superlliga.

 

Imatge principal: Fotomuntatge dels equips de la Superlliga / Àlex Sanmartín