La Superlliga Europea cada dia compta amb menys suports. Només Barça, Reial Madrid i Juventus de Torí continuen sostenint el projecte, però cada vegada es troben més sols. I més després de fer-se públic que els nou clubs que constaven com a clubs fundadors però que després van abandonar el vaixell tot just dos dies més tard, han tornat a ser readmesos en l'Associació de Clubs Europeus (ECA).

Els anglesos, els dos de Milà i l'Atlètic tornen a l'ECA

Segons un comunicat emès aquest dilluns per l'ECA, després de rebre les sol·licituds en les quals es demanava al Consell que entengués retirada les seves anteriors peticions de renúncia d'abril de 2021, s'ha decidit que els següents clubs mantinguin la seva afiliació ordinària a aquest col·lectiu per a l'actual cicle 2019-2023: Milan, Arsenal, Chelsea, Atlètic de Madrid, Inter Milà, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham.

Luis Suarez celebracion gol Valladolid Atletico Europa Press

L'Atlètic també ha dit 'no' a la Superlliga / Europa Press

"En la seva decisió, i després d'un exhaustiu procés de represa del compromís per part dels clubs i de reavaluació per part de l'ECA durant els últims mesos, el Consell Executiu de l'ECA ha prés en consideració el reconeixement per part dels clubs que l'anomenat projecte de la Superlliga Europea ("Projecte ESL") no era d'interès per a la comunitat futbolística en general i les seves decisions públicament comunicades d'abandonar per complet dit Projecte ESL", indica.

"El Consell de l'ECA també ha reconegut la voluntat declarada dels clubs de participar activament amb l'ECA a la seva missió col·lectiva de desenvolupar el futbol de clubs europeu, en interès obert i transparent de tots, no d'uns pocs", apunta en el seu comunicat.

"El final d'un episodi lamentable i turbulent pel futbol europeu"

Aquest acord de reintegrar els nou clubs, continua, "marca el final d'un episodi lamentable i turbulent per al futbol europeu i s'alinea amb l'enfocament incessant de l'ECA per enfortir la unitat en el futbol europeu.

Aleksander Čeferin EFE

Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, va avisar que aniria contra els clubs de la Superlliga / EFE

"A través d'aquest període de desafiament sense precedents, l'ECA s'ha establert fermament com l'única organització a través de la qual els principals clubs d'Europa poden promoure i protegir els seus interessos en el futbol, mentre desenvolupen el panorama de la competició i reforcen la centralitat dels clubs en la governança del futbol europeu", apunta.

L'ECA, així mateix, assegura que "pot ara procedir amb una unitat i solidaritat renovades per continuar l'important feina necessària per estabilitzar i desenvolupar el futbol de clubs europeu, en un moment en què això és el més necessari."

Al-Khelaïfi va assumir la presidència després de la dimissió d'Agnelli

El maig passat, la UEFA ja va aprovar les mesures de reintegració per a aquests nou clubs, inicialment inclosos a l'anomenada 'Superlliga' que van sortir del projecte i van reconèixer que va ser un error, i va anunciar que remetria als seus òrgans competents l'assumpte dels altres implicats, Reial Madrid, Barcelona i Juventus.

Al Khelaïfi president PSG EFE

Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG i de l'ECA / EFE

L'abril, Nasser Al-Khelaifi, president del París Saint-Germain (PSG), va ser elegit com a nou president de l'ECA en substitució d'Andrea Agnelli, màxim mandatari del Juventus, qui va dimitir del seu càrrec després d'impulsar el projecte de la Superlliga europea.

A començaments de juliol, els presidents de Barcelona, Joan Laporta, Reial Madrid, Florentino Pérez, i Juventus, Andrea Agnelli, els tres clubs impulsors de la Superlliga es van reunir a la capital catalana per analitzar la l'última resolució judicial que ordena a la UEFA arxivar definitivament l'expedient disciplinari obert contra els esmentats clubs, així com per abordar els passos a seguir en aquesta nova temporada.

 

Imatge principal: Laporta i Florentino, junts a la llotja / EFE