Els rumors han passat a ser un fet: l'Aràbia Saudita és el país que acollirà la Supercopa d'Espanya d'aquesta temporada. L'estadi Rei Abdullah de Jiddah serà l'escenari de la final a quatre de la nova competició que canvia de format, impulsada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), i que es disputarà entre els dies 8 i 12 de gener de 2020.

D'aquesta manera Barça, Reial Madrid, Atlètic i València jugaran la competició a un país on els beneficis econòmics per als clubs (els semifinalistes prop de 9 milions d'euros i 12 per als finalistes) i la Federació Espanyola seran considerables, però que per contra es vulneren drets humans, els drets de les dones i és antidemocràtic. Tot i això, la RFEF afirma que "es contempla l'accés sense restriccions de les dones als partits, i la posada en marxa d'una competició de futbol femení a l'Aràbia".

L'Aràbia Saudita, el país amb el qual Espanya ha fet negoci amb la venda d'armes, ara es vincularà en els propers anys amb el futbol. I Gerard Piqué va ser l'intermediari clau.

Luis Rubiales micro sol EFE

EFE

Un acord per tres anys

L'acord serà per als propers tres anys i, segons explica la RFEF, hi haurà beneficis per als clubs i la mateixa Federació Espanyola. A més, l'entitat dirigida per Luis Rubiales explica que els diners que cobri "es destinaran íntegrament a millorar el futbol no professional, és a dir, segona i tercera divisió, futbol femení i també futbol sala".

Aquest canvi de format i seu, i el fet d'apostar per la Final Four és per "posar en valor" la nova Supercopa, ja que segons Rubiales havia quedat obsoleta. També afegeix que ara serà "viable i rendible" i es farà a l'hivern per així "alleugerir el calendari de competicions" i una transformació per als clubs que així podran "planificar millor les seves pretemporades".

La RFEF portarà els millors clubs d'Espanya a jugar una competició que netejarà la cara de l'Aràbia Saudita. I també serà la millor manera de "millorar la imatge de cara a la candidatura del Mundial de l'any 2030", en la qual Espanya compartirà amb Portugal i el Marroc la possibilitat d'acollir la gran competició a nivel de seleccions.