L'Uruguai de Luis Suárez ha empatat 2-2 aquesta matinada contra el Japó en la segona jornada del grup C de la Copa Amèrica. La Celeste ha hagut de remar contracorrent en tot moment per culpa d'un doblet de Koji Miyoshi, davanter del conjunt asiàtic.

El Japó, sorprenentment valent

La selecció nipona afronta aquesta Copa Amèrica com un assaig general pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, motiu pel qual la majoria dels seus jugadors tenen menys de 23 anys. Tot i així, contra Uruguai han demostrat que pretenen guanyar el títol i han ofert un futbol valent i vistós.

Així, els Samurais Blaus s'han posat per davant en el marcador al minut 24, quan Miyoshi, punta del Kawasaki Frontale, ha culminat una gran jugada personal per la banda dreta.

L'alegria nipona, però, només ha durat 8 minuts. Aquest ha estat el temps que ha tardat Edinson Cavani en inventar-se un penal de Naomichi Ueda que l'àrbitre ha assenyalat amb l'ajuda del VAR. La pena màxima l'ha transformat el blaugrana Luis Suárez, marcant d'aquesta manera el seu segon gol del torneig.

Giménez salva 1 punt

A la segona part el partit ha entrat en una dinàmica d'anada i tornada que ha afavorit els interessos del Japó. La selecció asiàtica s'ha tornat a posar per davant en el marcador en el minut 59 gràcies a Miyoshi i la poca contundència a l'àrea del porter uruguaià, Fernando Muslera.

Com en el primer temps, però, Uruguai ha contraatacat amb molta rapidesa. Ha estat el matalasser José Maria Giménez qui, amb un gran cop de cap, ha tornat a perforar la porteria nipona. Quedaven 20 minuts i Uruguai pretenia guanyar, però Suárez ha estavellat un xut al travesser i el marcador ja no s'ha mogut més.

La Celeste es queda amb 4 punts i podria perdre el liderat del grup C si aquest divendres la Xile d'Arturo Vidal supera Equador. El Japó, amb 1 punt, encara té opcions de classificar-se per la fase eliminatòria.