Per a ningú no ha de ser un secret ni una sorpresa que Gareth Southgate no confia a Trent Alexander-Arnold. Ni tan sols quan era considerat com el millor lateral dret del planeta va poder consolidar-se com a titular en la selecció anglesa, i de fet va ser absent en més d'una convocatòria per aquesta raó. I fins i tot s'especulava amb la possibilitat que es quedés fora del Mundial de Qatar, encara que finalment ha entrat en la llista.

El motiu no és cap altre que la lesió de Reece James, del Chelsea, que sí que és un dels intocables de l'entrenador, i estava previst que fos l'indiscutible. Però ni amb la seva absència el crac del Liverpool no formarà part de l'onze inicial, ja que hi ha una enorme competència en aquesta demarcació, com per exemple, Kyle Walker, del Manchester City, encara que no podrà estar disponible fins a les últimes jornades de la fase de grups, o fins a la fase final.

Trent Alexander Arnold Liverpool EuropaPress
Trent Alexander Arnold/ EuropaPress

Arrossega unes molèsties de les quals no s'ha recuperat completament, i necessitarà unes setmanes de descans. I el futbolista que al principi ocuparà el carril dretà serà Kieran Trippier, que travessa un moment de forma sensacional, i que s'ha convertit en una de les estrelles de la present campanya en la Premier League. És una de les raons per les quals el Newcastle United està superant totes les expectatives, i ocupa una de meritòria tercera posició.

Aporta molt perill gràcies al seu sensacional colpejament de pilota i als seus precisos centres, i per a Southgate és innegociable en els 'Three Lions'. Ja ho era quan militava en l'Atlètic de Madrid, on mai no va acabar d'adaptar-se malgrat oferir un bon nivell a les seves primeres dues campanyes, i ara, ho és encara més. De manera que el principal damnificat d'aquesta història serà 'TAA', que és lluny de la seva millor versió, i és un dels assenyalats pels mals resultats que estan obtenint en Anfield.

Molt haurà de treballar i millorar per aconseguir revertir la situació, i recuperar el crèdit que ha perdut en els últims mesos.

Alexander-Arnold pot acabar jugant com a centrecampista

A nivell defensiu és on Alexander-Arnold presenta més carències, i precisament per aquest motiu molts creuen que s'acabarà reconvertint centrecampista. D'aquesta manera, tindria moltes menys responsabilitats a l'hora d'haver de defensar, i podria esprémer totes les seves qualitats ofensives.

Perquè el que ningú no pot discutir és que la seva visió de joc i la seva capacitat per arribar a l'àrea rival són dos talents molt apreciats. I continua sent molt jove, ja que tan sols té 24 anys.