Amb la inesperada sortida de Leo Messi del FC Barcelona tots els ulls es van traslladar a Antoine Griezmann. Sense l'argentí, el davanter francès havia d'assumir els galons de líder dins del terreny de joc, mostrar el nivell que un dia li va portar a afirmar que menjava a la mateixa taula que Messi i Cristiano Ronaldo i que van convèncer a Josep Maria Bartomeu per tirar la casa per la finestra i pagar un dineral a l'Atlètic de Madrid per fitxar-lo, a més de firmar-li un contracte amb massa zeros.

Finalment, i contra tot pronòstic, el Barça es va treure del damunt Griezmann, i la seva elevada fitxa, que en una operació llampec va tornar a l'Atlètic de Madrid en qualitat de cedit, encara que amb una clàusula de compra obligatòria. El Barça va cobrir la seva baixa amb el fitxatge de Luuk de Jong, procedent del Sevilla.

depay griezmann dest efe

Griezmann, celebrant un gol de Memphis / EFE

Més ombres que llums

És per això que, malgrat estar oficialment cedit, és pràcticament impossible que Griezmann torni a vestir mai la samarreta del Barça. Es tanquen, doncs, dues temporades amb moltíssimes més ombres que llueixes en les quals el Petit Príncep ha marcat 22 gols en 74 partits i en les quals només ha guanyat una Copa del Rei.

Malgrat que de portes enfora Griezmann semblava mantenir una bona relació amb la resta dels seus companys, la realitat, segons informa el diari Sport, no era ni de bon tros idíl·lica, fins al punt que la seva sortida ha generat una enorme alegria a una part del vestidor.

Malestar pel documental 'La decisió'

El principal punt de fricció amb Griezmann sorgeix un any abans que el francès firmés pel Barça. En la primeravera del 2018, sabent que la seva clàusula de rescissió es reduïa per contracte, el club blaugrana es va llançar de cap a per ell, la qual cosa va provocar que alguns jugadors del Barça apostessin per Griezmann, com va ser el cas de Messi, fins i tot valorant públicament la probable arribada del francès.

Griezmann, tanmateix, va optar per muntar un xou mediàtic que va acabar amb el famós documental La decisió, en el qual va anunciar que es quedava en l'Atlètic de Madrid. Allò va generar un enorme malestar que no va disminuir quan un any després el Barça va haver de posar a sobre de la taula 120 milions d'euros per firmar Griezmann.

En la seva etapa en el Barça, a més, Griezmann tampoc no ha arribat a congeniar amb part dels seus companys. No és estrany, doncs, que a la que ha tingut opció hagi decidit tornar a l'Atlètic de Madrid, així com tampoc que la seva sortida no n'hagi alegrat més d'un. Es posa el punt i final a un fitxatge que mai no s'hauria d'haver dut a terme.

 

Imatge principal: Griezmann, en un partit d'aquesta temporada / Europa Press