En el Barça han quedat sorpresos amb el nivell que ha ofert Marc-André ter Stegen aquesta campanya. Perquè venia sent criticat i qüestionat en els últims anys, a causa del baix rendiment que estava oferint des de les seves operacions. Clarament, les lesions havien llastat l'internacional alemany, que semblava no ser capaç de tornar a rendir a la seva millor versió. I això fins i tot havia provocat que s'especulés amb la seva venda, sempre que arribés una oferta raonable, ja que tampoc no s'ha d'oblidar que ja ha entrat en la trentena.

Aquest estiu, sense anar més lluny, Mohammed Bin Salmán va presentar una proposta formal per aconseguir els serveis de l'arquer, i estava disposat a pagar més de 55 milions d'euros. Joan Laporta i Mateu Alemany van estar valorant amb deteniment les seves possibilitats, i no estava per a res descartat que permetessin la seva marxa al Newcastle United. Per sort, va aparèixer Xavi Hernández en escena, que va impedir-ho tot.

Xavi Hernández en roda de premsa amb el Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández/ Foto: EFE

No tenia cap dubte que l''1' tornaria a ser peça clau al Camp Nou, i que tornaria a convertir-se en un dels millors del planeta. Estava convençut que l'únic que necessitava era confiança en si mateix, i que és el millor arquer que poden tenir al club, ja que no en troba cap altre que tingui la seva habilitat amb els peus, a més dels seus reflexos i la seva agilitat. És a dir, que no li convencia cap de les opcions que tenia per substituir-lo en cas que fes les maletes.

I el temps ha donat la raó a l'entrenador català, que ha obtingut la recompensa que tant esperava. Ter Stegen ha acabat amb els dubtes que hi havia entorn de la seva figura, i ha protagonitzat actuacions sublims. Novament ha aportat aquesta sensació de solidesa defensiva i de seguretat que tant s'enyorava al Barça, i les estadístiques parlen per si soles. Perquè tan sols ha encaixat cinc gols en aquest començament de temporada a La Liga Santander.

Són el conjunt menys golejat del campionat, i amb molta diferència, i això ha ajudat que marxessin sent líders a l'aturada pel Mundial de Qatar, per sobre del Reial Madrid.

Només la Juventus de Torí es compara amb el Barça

Per trobar un altre equip de les grans lligues europees que pugui comparar-se amb el Barça quant a seguretat defensiva, cal anar-se'n a Itàlia. Allà, la Juventus de Torí també té uns registres molt bons, amb set gols encaixats, però en 15 partits, un més que els de Xavi.

A Espanya, el Vila-real és el segon equip que menys dianes ha rebut. En concret, 10 vegades han hagut de recollir la pilota de la porteria, és a dir, el doble del que ha fet Ter Stegen. El Madrid, per la seva part, ho ha hagut de fer en 14, pràcticament tres vegades més que l'etern rival.