El Girona es treu el mal sabor de boca de l'eliminació de la Copa del Rei amb una nova victòria que li manté líder de la Lliga. Un solitari gol de Portu en el minut 20 és suficient per superar un Celta de Vigo que va abaixar els braços molt ràpid després de vorejar l'empat abans del descans.

Els de Míchel Sánchez arribaven a Balaídos amb l'objectiu de tornar a sumar tres punts fora de casa, després de no fer-ho des del derbi contra el Barça, i seguir la línia del Reial Madrid. El tècnic madrileny apostava pel mateix onze que va golejar el Sevilla, tret de per la tornada d'Aleix Garcia, al lloc d'Iván Martín, i l'entrada d'Arnau Martínez pel lesionat Juanpe.

Portu gol Celta de Vigo Girona / Foto: @GironaFC
Portu celebra el seu gol contra el Celta / Foto: @GironaFC

El gol de Portu no desanima el Celta

El Girona no va voler tardar a imposar el seu pla de joc. Després de deu minuts de control, dos cops de cap d'Artem Dovbyk, en les seves primeres aparicions en el partit, obligaven el porter local a estirar-se per arrabassar-li la possibilitat de situar-se com a màxim golejador de LaLiga. El Celta intentava pressionar a dalt i sortir ràpidament a l'atac, però el domini blanc-i-vermell no els donava pràcticament marge per crear. Fins que en el minut 18, un tir d'Òscar Mingueza va estar a prop d'avançar els locals. L'afició va començar a creure en el seu equip, però Portu es va encarregar en la següent jugada de silenciar el públic amb un gol ple de subtilesa en el control i la rematada.

Els de Rafa Benítez, lluny de desanimar-se, van intentar mantenir més la pilota amb l'objectiu d'amenaçar la porteria rival. Un cop de cap de Strand Larsen que van rebutjar entre Paulo Gazzaniga i el pal va reanimar als locals i va espantar el Girona, al qual li va costar més sortir a l'atac. El físic i l'altura dels davanters celestes s'imposava a una defensa que resistia com podia. Malgrat els dubtes, el marcador se n'aniria amb el 0-1 al descans, encara que Douvikas va tenir una oportunitat immillorable per posar l'empat a cinc minuts del descans. El grec va tenir un mà a mà molt clar, després d'aprofitar una pèrdua imperdonable d'Arnau, que va enviar de manera innocent a les mans del porter.

Dovbyk remati cap Celta|Cèltic de Vigo Girona / Foto: EFE - Salvador Sas
Dovbyk rematant en una de les primeres ocasions del partit / Foto: EFE - Salvador Sas

El Girona manté l'avantatge sense esforç

Amb l'inici del segon temps, els gironins van tornar a recuperar el control, sense crear excessiu perill. El partit baixava les seves pulsacions, i cap dels dos equips no era capaç d'arribar a l'àrea contrària amb opcions de crear perill. Un escenari que afavoria el Girona, però que amb un avantatge tan curt podia suposar un risc.

Els minuts passaven, i el ritme d'ocasions que van oferir ambdós equips en la primera part no tenia res a veure amb la lentitud de què es van impregnar els segons 45 minuts. Benítez introduïa els primers canvis per buscar l'empat, sota els crits de "Benítez ves-te'n ja" d'un públic que no estava content amb la poca intensitat que mostrava el seu equip. La mostra de perill més gran va estar en un xut de Ristic en l'últim minut que Gazzaniga va refusar sense gaire perill. En qualsevol cas, el Girona celebra una nova victòria que val igual que les espectaculars golejades que ha ofert aquest any.