Després de la davallada de Champions League, la mala dinàmica de joc a la Lliga Santander i l'eliminació a la Copa del Rei després d'una segona part per a oblidar, la cúpula de l'Atlètic de Madrid pensa en el dia de demà amb un relleu sonat per a Diego Pablo Simeone com ho és Luis Enrique Martínez.

L'Atlètic de Madrid, de més a menys

Tot i que no sol ser la seva pràctica més habitual, un endolladíssim  Atlètic de Madrid ha estat capaç d'amassar la pilota, desactivar el Reial Madrid i les seves amenaces, i, per acabar-ho d'adobar, ha trobat l'avantatge en el marcador a les botes d'Álvaro Morata al minut 19. De fet, el conjunt matalasser ha estat a prop d'un segon gol que, en una eliminatòria de tant desgast físic com la que s'ha viscut aquesta nit, hagués estat pràcticament definitiu.

Álvaro Morata gol Atlético Real Madrid / Foto: EFE
Álvaro Morata, celebrant el seu gol contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Els homes del 'Cholo' Simeone estaven millor plantats sobre la gespa i han aconseguit arribar al descans per sobre en l'electrònic. No obstant això, el descans ha fet la seva màgia, la xerrada de Carlo Ancelotti ha donat els seus fruits i el Reial Madrid s'ha convertit en la seva versió més reconeixible. Vertical i agressiu, ha tancat el seu rival a la seva meitat de camp i al 79' ha arribat el que s'augurava ja des de l'inici de la segona meitat. 

L'Atlètic mantenia el vaixell a la superfícia defensant el momentani 1-0. Ho feia a base d'ajuntar les seves línies i de confiar el seu criteri ofensiu en la figura de Griezmann. No obstant això, un revulsiu anomenat Rodrygo ha fet el seu efecte i, en un desajust defensiu matalasser, el brasiler ha fet la resta. Sense treure-li mèrit a ambdós esforços, el '21' merengue ha traçat un eslàlom que, amb una facilitat sorprenent, l'ha servit per plantar-se davant d'Oblak per superar-lo amb el recurs de la puntera. 

Camavinga Modric celebrando gol Rodrygo Copa del Rey Real Madrid Atlético de Madrid / Foto: EFE
Camavinga i Modric, celebrant amb Rodrygo el seu gol / Foto: EFE

Luis Enrique torna a escena

Després de veure com ha canviat el partit com si es tractés de la cara oposada de la moneda, augmenten els dubtes envers la figura d'un Simeone que ja estava discutit. El tècnic blanc-i-vermell no travessa un bon moment a la Lliga i, després de l'eliminació a la Champions League, la línia sobre la qual caminava era més fina que mai.

La rumorologia que apunta que Luis Enrique Martínez heretarà el seu tron al Cívitas Metropolitano plana sobre la banqueta de l'Atlètic i, per acabar-ho d'adobar, algunes informacions assenyalen que l'asturià arribaria a finals de temporada amb un fitxatge polèmic que la directiva matalassera ja tracta de facilitar-li. Es tracta ni més ni menys que de Ferran Torres, que si bé apuntava Sport que interessava a l'entitat madrilenya, aquest fitxatge seria petició del futur entrenador: Luis Enrique.

Ferran Torres Luis Enrique Morata selección española / Foto: Europa Press
Ferran Torres, Luis Enrique i Morata / Foto: Europa Press

Una alta molt polèmica perquè el Barça no deixa de reforçar l'Atlètic de Madrid, però més encara en vista que tot el soroll que genera el parentiu entre Luis Enrique i Ferran els pot acompanyar en aquesta nova etapa.