El Reial Madrid ha sobreviscut a la guerra del derbi madrileny contra l'Atlètic de Madrid (2-1) gràcies al gol de Rodrygo per forçar la pròrroga i a les dianes de Benzema i Vinícius en el temps extra, que han fet insuficient el gol inicial d'Álvaro Morata. En un duel de tu a tu, l'expulsió de Savic a la pròrroga ha aplanat el camí als blancs, que també estaran a les semifinals de la Copa del Rei buscant un títol que no guanyen des del 2014.

Morata marca i es reivindica al Bernabéu

Les hores prèvies al partit ha tingut Vinícius com a protagonista involuntari. Un acte deplorable dels ultres dels matalassers, que han penjat d'un pont un ninot amb la samarreta del brasiler, ha allunyat el focus del joc i l'ha centrat en les mostres de suport que ha rebut, també per part de l'Atlètic de Madrid. Com si estigués destinat a succeir així, quan ha rodat la pilota, el partit li ha donat a Vinícius la primera oportunitat de respondre amb un gol, però Reinildo ho ha impedit amb una reacció molt ràpida per evitar el xut.

Ángel Correa celebración Atlético Madrid gol / Foto: EFE
Els jugadors de l'Atlètic de Madrid celebrant el gol de Morata / Foto: EFE

Qui no ha perdonat, en la primera que ha tingut, ha estat l'equip del Cholo Simeone. Quan el Madrid dominava la possessió, l'Atlètic ha trenat una jugada preciosa per colpejar primer amb el 0-1. Koke ha llegit perfectament l'arribada de Nahuel Molina, l'argentí ha assistit al primer toc i Morata ha definit a plaer per marcar i reivindicar-se en la que durant uns anys va ser casa seva. La reacció merengue al gol del seu exjugador ha vingut a pilota aturada, en una centrada de Kroos que Militao no ha pogut dirigir entre els tres pals.

Reacció merengue a la segona part

A l'àrea contrària, els matalassers han buscat replicar el gol, però ara des del perfil esquerre, amb una passada que Morata no ha arribat a definir. L'Atlètic estava molt còmode i fent un partit sense fissures, al contrari que un Madrid que, abans del descans, ha hagut de lamentar la lesió de Ferland Mendy. A la segona meitat, el mitjó s'ha girat gairebé del tot. L'entrada de Ceballos per Mendy ha passat Camavinga al lateral. Paradoxalment, la presència del francès a la banda enlloc de Mendy li ha donat més profunditat i un suport pels intents de Vinícius.

Antoine Griezmann Eder Militao Atletico Real Madrid / Foto: EFE
Antoine Griezmann ha donat moltes solucions als seus durant tot el partit / Foto: EFE

El Madrid acumulava més homes en camp contrari i per davant de la pilota, però no els suficients per desviar un xut de Nacho que s'ha passejat per l'àrea sense que Vinícius o Benzema desviessin la trajectòria per empatar el partit. El Cholo, després d'una altra ocasió desaprofitada per Vinícius, ha assumit que els seus necessitaven reforçar-se al darrere i ha retirat al davanter, Morata, per posar un migcampista defensiu com Witsel,  amb la possibilitat que el belga actués de central i amb Griezmann com a únic far en atac.

El golàs de Rodrygo força la pròrroga

Fins i tot així haurien pogut marcar el segon, amb l'exblaugrana conduint un contraatac que s'ha acabat embrutant i ha finalitzat en una falta a la mitja lluna de l'àrea. El mateix Griezmann ha xutat fort al pal de Courtois, que s'ha hagut de lluir per cedir un córner que ha finalitzat amb una xilena desviada de Witsel. En l'últim quart d'hora, amb Memphis Depay i Carrasco sobre el camp, l'Atlètic ho ha fiat tot a resistir en defensa i aprofitar els espais que deixava el Madrid a la seva esquena.

Rodrygo celebra gol Real Madrid / Foto: EFE
Rodrygo celebra el gol de l'empat a un / Foto: EFE

Però qui no ha necessitat massa espais ha estat Rodrygo Goes. El brasiler ha rebut a la frontal, ha marxat de Witsel, ha esquivat a Hermoso, ha superat a Savic i quan tenia per davant a Nahuel Molina ha definit amb la puntera al primer pal d'un sorprès Oblak que no ha pogut impedir l'1-1. Amb 10 minuts per davant, tot quedava igualat i s'olorava la pròrroga que ha acabat arribant. Al temps extra l'Atlètic s'ha quedat amb un menys per l'expulsió a Savic.

L'expulsió de Savic i Benzema, al rescat del Madrid

Primer, per una absurda picabaralla amb Viníciius, i als dos minuts, per arribar tard en l'intent d'aturar Camavinga. Amb el de Montenegro fora de combat, el Reial Madrid necessitava evitar els penals i ho ha aconseguit el de sempre, Karim Benzema. El francès, atent al segon pal, ha culminat una assistència de Marco Asensio en el 2-1 en l'última jugada de la primera part de la pròrroga. L'Atlètic de Madrid, tot i la inferioritat numèrica, ha venut cara la seva pell i ha confiat que en tindria alguna per arribar als penals.

Soto Grado expulsa Savic Real Madrid Atlético / Foto: EFE
Soto Grado expulsa a Savic amb la burla de Vinícius inclosa / Foto: EFE

I les ha tingudes. Un córner ha acabat a peus de Memphis, que ha xutat fluix, i també Carrasco l'ha enviat als núvols en la jugada posterior. Fins al final, els homes del Cholo han buscat la proesa, però el Madrid s'ha defensat amb ungles i dents i ha sentenciat al temps afegit amb el gol de Vinícius. Així, el Reial Madrid acompanya el Barça, l'Osasuna i l'Athletic Club a les semifinals de la Copa del Rei, en la que serà la primera i única ronda a doble partit. Els encreuaments se sabran el proper dilluns, en un sorteig que es faran a partir de les 12.00h del migdia.