El mercat de fitxatges no es remet únicament als futbolistes. El que passa entre bastidors a les estructures dels clubs va molt més enllà de les fitxes que es mouen dins del camp. Això ho sap perfectament Mateu Alemany. L'exdirector esportiu del Barça ha estat un dels protagonistes d'aquest estiu gràcies a la seva gestió brillant al club blaugrana, on ha construït un equip amb una qualitat esclafadora a l'hora que sanejava l'economia de l'entitat. Gràcies a aquesta gestió, podria seguir sent el protagonista. Aquesta vegada, però, l'objecte de desig de tots els clubs és ell mateix. 

Mateu Alemany, el rei del mercat de fitxatges

Mateu Alemany ha estat el protagonista absolut dels últims mercats de fitxatges. La seva feina al Barça és una absoluta obra d'enginyeria, una tasca mil·limètrica per rescatar el club blaugrana del pou on s'havia enfonsat. En les seves tres temporades al club, ha tancat un total de 82 operacions: 60 sortides i 22 arribades. S'ha carregat els contractes faraònics que ofegaven el club des del mandat de la directiva anterior i ha tancat les arribades de jugadors de talla mundial pel preu d'absolutes gangues.

Mateu Alemany y Jordi Cruyff juntos en la presentación de Robert Lewandowski / Foto: Europa Press
Mateu Alemany i Jordi Cruyff a la presentació de Robert Lewandowski / Foto: Europa Press

Ja ho va demostrar l'any passat quan va portar Robert Lewandowski, el millor '9' d'Europa, però aquest estiu ha jugat en una altra lliga. Oriol Romeu, Ílkay Gündogan, Vítor Roque i els Joaos, Joao Cancelo i Joao Félix, que van arribar sobre la botzina durant l'últim dia de mercat. Tot això ha estat clau per a construir l'actual plantilla del Barça, l'equip més competitiu que s'ha vist des de l'adeu dels grans cracs de la història del club.

L'Atlètic de Madrid mou fitxa

Com totes les històries d'amor a la vida, la relació entre el Barça i Mateu Alemany ha arribat a un final. El directiu balear va voler deixar el club blaugrana mesos enrere enlluernat pel contracte estratosfèric que li oferia l'Aston Villa, un dels clubs més poderosos de la Premier League. Quan es va voler desdir de la seva decisió, a can Barça, Deco ja havia absorbit gairebé totes les tasques del director esportiu, i Alemany va posar el gra de sorra en el que sabia que seria el seu últim ball.

Joan Laporta Enrique Cerezo / Foto: EFE
Joan Laporta i Enrique Cerezo / Foto: EFE

Ara ha quedat lliure i, mentre descansa a Mallorca, a casa seva, els clubs se'l miren amb ulls de desig. Es tracta d'un dels directius més intel·ligents del món del futbol, com ha demostrat amb la seva gestió a can Barça, i seria una incorporació excel·lent. Poderosos equips europeus, com ara el PSG o el Tottenham, estarien interessats a fer-se amb els seus serveis, però qui juga amb avantatge és l'Atlètic de Madrid.

Enrique Cerezo, el president del club matalasser, i Mateu Alemany són coneguts i amics des de fa anys. El directiu madrileny ja ha mogut fitxa per iniciar contactes amb Alemany i, tot i que, segons informa Relevo, les converses són preliminars, ambdues parts veurien amb bons ulls aquesta col·laboració. Seria un reforç molt important per a l'Atlètic de Madrid, i suposaria donar un important cop sobre taula a l'hora de ser competitiu en els mercats de fitxatges. Mateu, per la seva part, considera que és un club estable i on seguir fent la seva feina amb garanties de qualitat i d'èxit.