Quan acabi l'actual temporada, l'Atlètic de Madrid li haurà de pagar 40 milions al Barça per Antoine Griezmann. Aquesta clàusula, pactada per ambdós clubs quan van acordar la cessió del francès, només quedarà invàlida si Griezmann no juga el 50% dels partits per als quals estigui disponible, una situació que molt difícilment no es complirà. És per això que el Barça va intentar utilitzar-la per tancar el fitxatge d'Álvaro Morata, però l'Atlètic de Madrid, al·ludint que encara no s'havia complert, va negar el traspàs del davanter cedit a la Juventus.

Arribat l'estiu, el Barça ja no voldrà el fitxatge de Morata, pel qual l'Atlètic de Madrid haurà d'abonar els 40 milions d'euros i, si vol incloure un jugador, aquest haurà de ser Joao Félix. El portuguès ja va ser objectiu blaugrana l'estiu passat, però Diego Pablo Simeone es va negar a deixar-lo sortir, malgrat tornar a demostrar que no compta amb el jove mitjapunta portuguès.

Joao Felix Atletico Madrid Europa Press

El Barça vol incloure Joao Félix en l'operació Griezmann / Europa Press

Xavi vol Joao Félix

Qüestionat sobre Joao Félix, Xavi Hernández s'ha mostrat entusiasmat amb la possibilitat de poder comptar amb el jugador, que aportaria moltíssim joc entre línies, per la qual cosa el Barça ho intentarà. Si segueix Simeone, l'Atlètic de Madrid podria facilitar la sortida del portuguès, ja que cada temporada que passa va perdent valor, a més que el jugador està fart de ser sempre suplent. Un altre tema és que Simeone se'n vagi, ja que llavors la decisió serà el futur entrenador, que podria apostar per Joao Félix, frustrant les intencions del Barça.

En el cas que el portuguès no entrés en l'operació, el Barça no acceptarà cap altre jugador i exigirà a l'Atlètic de Madrid el pagament dels 40 milions, amb els que se n'anirà al mercat a tancar algunes de les peticions de Xavi Hernández, entre les quals es troben Fabián Ruiz per al centre del camp i Jules Koundé per a l'eix defensiu, a més d'un lateral esquerre i un lateral dret.

Griezmann Atlètic de Madrid Europa Press

L'Atlètic haurà de pagar 40 milions si Griezmann juga més del 50% dels partits / Europa Press

Joao Félix, fart de Simeone

Fitxat fa ja 3 temporades del Benfica a canvi de 127 milions d'euros, Joao Félix mai no ha tingut la confiança de Simeone, que l'acusa de no esforçar-se defensivament. L'entrenador argentí sempre exigeix als seus futbolistes un sacrifici quan l'equip no té la pilota, per la qual cosa qualsevol jugador que no compleixi acaba a la banqueta. Així el va succeir, per exemple, Lemar, que va tardar molt a guanyar-se la confiança de Simeone.

Joao Félix, en canvi, ha combinat períodes de més esforç amb altres en els quals es deixava dur en perdre la pilota, la qual cosa ha acabat provocant que Simeone l'hagi situat a la banqueta, donant-li només minuts en els trams finals dels partits. Aquesta temporada, per exemple, Joao Félix només ha estat titular en 6 partits de la Lliga i 3 de la Champions, una situació impròpia d'un dels futbolistes joves més prometedors del futbol mundial. El jugador està fart i estaria encantat de fitxar pel Barça.

 

Imatge principal: Xavi Hernández espera que Simeone permeti que el fitxatge de Joao Félix es faci realitat / EFE