La comunió del Sevilla amb l'Europa League és absolutament extraordinària. Aquest divendres, l'equip de Julen Lopetegui ha superat l'Inter de Milà en una final memorable que s'ha decidit a quinze minuts del final, quan el central Diego Carlos ha signat el tercer gol del seu equip amb una espectacular xilena (3-2). D'aquesta manera, el conjunt andalús ha aixecat la seva sisena Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016 i 2020) i, un any més, ha demostrat per què és el rei absolut de la segona màxima competició europea.

A Colònia no hi havia públic per culpa de la pandèmia del coronavirus, però poc ha importat. El Sevilla, que no era favorit, ha saltat a la gespa amb la intenció d'oferir espectacle. I l'Inter d'Antonio Conte també, és clar.

De Jong, heroi per un dia

La primera part ha estat completament esbojarrada, amb dos gols per a cada equip. El primer ha arribat de la mà de Romelu Lukaku en el minut 3, després de transformar un penal de Diego Carlos que ell mateix havia provocat. El Sevilla, però, ha contraatacat ben aviat gràcies a Luuk de Jong, un davanter qüestionat durant tot el curs que s'ha reivindicat en el millor moment.

Deu minuts després de la diana italiana, el punt holandès ha convertit una excel·lent centrada de Jesús Navas en l'empat a 1. Però no n'ha tingut prou, i, a l'equador del primer temps, ha fet valer la centrada d'un Ever Banega sublim per posar per davant els andalusos.

Els de Lopetegui somreien però l'alegria els hi ha durat ben poc. Concretament 2 minuts, el temps que ha tardat l'exmatalasser Diego Godín en batre Yassine Bonou en un servei de falta provocat per Diego Carlos, que ha sortit a la foto dels dos gols encaixats.

Una xilena per a la història

Al segon temps, el Sevilla ha dominat amb certa solvència el partit, si bé és cert que la millor ocasió del duel ha estat per l'Inter. En el minut 65, i després d'un nou error de Diego Carlos, Lukaku s'ha plantat davant de Bonou i el porter ha salvat el seu equip amb una aturada espectacular. El marroquí, cedit pel Girona al Sevilla, ha aprofitat l'Europa League per reivindicar-se i s'ha guanyat l'estima de tota l'afició andalusa. Sembla poc probable que torni a Montilivi.

I del 2-3, al 3-2. Deu minut després de l'aturada de Bounou, Diego Carlos -qui havia signat un partit nefast- ha aprofitat un mal refús de De Vrij per marcar la tercera diana sevillana amb una xilena per a la història. Memorable.

El Barça, el Reial Madrid i l'Atlètic no van poder formar part de les semifinals de la Champions, però el Sevilla, en canvi, ha guanyat l'Europa League i ha salvat l'honor del futbol espanyol a Europa. És la seva competició i una temporada més ho han demostrat.