Els Països Baixos comencen amb bon peu al Mundial de Qatar 2022 després de frustrar els plans d'una atrevida selecció del Senegal a l'Estadi Al Thumama de Doha (0-2). Un gol de Cody Gakpo, amb assistència del jugador del Barça Frenkie de Jong, i un altre de Davy Klaassen al temps afegit del segon temps ha resolt el partit més emocionant fins ara d'aquesta cita mundialista.

Molt ritme i poc perill

Per fi ha arribat el primer partit igualat i amb emoció en aquest Mundial. Si sobre el paper semblava que els Països Baixos seria superior a Senegal, la suplència del tocat Memphis Depay ha deixat la selecció europea sense pólvora en atac. I s'ha notat que contra el físic i una incansable selecció africana cal donar un extra.

Frenkie de Jong Senegal Países Bajos Mundial de Qatar / Foto: EFE
Frenkie de Jong jugant el Mundial de Qatar / Foto: EFE

Tot i que l'inici ha estat molt obert, amb un duel que ja es preveia que seria vibrant, mica en mica ha estat la selecció Oranje qui ha pres la iniciativa. Les ocasions han estat dels Països Baixos, confirmant que el Senegal tenia el pla de resistir i d'anar a per totes a la segona meitat. Amenaça constant d'Steven Bergwijn i de Cody Gakpo, sumades a les centrades de Denzel Dumfries. Però cap ocasió clara.

El Senegal, acusant la baixa de Sadio Mané, no semblava tenir res a oferir en atac. Ismaïla Sarr i Boulaye Dia eren els que més nervis generaven al conjunt dirigit per Louis Van Gaal. Però qui ha estat a punt de marcar ha estat Daley Blind després d'una rematada de cap, i el blaugrana De Jong ha tingut l'ocasió més clara de la primera meitat abans d'arribar al minut 20, però s'ha adormit davant del porter rival i ha fet un Ousmane Dembélé, retallant quan no tocava.

Louis Van Gaal
Louis Van Gaal durant el partit entre el Senegal i els Països Baixos / Foto: EFE

Cody Gakpo i Davy Klaassen, decisius

Sense xuts a porteria per a la selecció Oranje, al segon temps ha arribat el moment del Senegal. Els africans han fet un pas endavant i s'han atrevit a buscar amb insistència la porteria d'Andries Noppert, amb Dia aconseguint l'ocasió més clara del partit fins aleshores al minut 65. Però tal com havia passat a la primera meitat, cada vegada pintava més a ser un partit de 0-0.

Però quan ha començat l'espectacle de veritat ha estat amb l'entrada al camp de Memphis Depay a falta de poc menys de mitja hora per al final. Els Països Baixos ha començat a fer canvis i han revertit la situació. El domini ha estat de la selecció europea, mentre que el Senegal ha començat a patir. El problema, però, seguia sent la falta de punteria dels Països Baixos.

Però ha estat al minut 85 quan De Jong ha fet una centrada perfecta més enllà del punt de penal i Gakpo ha frustrat els plans del Senegal amb la primera rematada entre els tres pals, que precisament ha acabat al fons de la xarxa. Ha estat un gran gol i suficient per acabar decantant el partit en favor dels neerlandesos. En el tram final els senegalesos han volgut buscar l'heroica, però el porter Noppert ha posat pany i forrellat a la seva porteria. I en pràcticament l'última jugada del partit, gol de Davy Klaassen després d'una bona jugada de Memphis Depay.