La selecció espanyola femenina ha fet aquest dimarts un pas de gegant en les seves aspiracions de disputar la fase final de la primera edició de la Nations League en superar amb comoditat una Suïssa molt fràgil (1-7) que pogut fer res davant de la superioritat de la Roja. L'equip de Montse Tomé ja ha guanyat als seus 3 rivals de grup, Suècia, Itàlia i Suïssa, 9 punts de 9 de possibles que la deixen molt a prop de tancar la primera posició que dona accés a la fase final de la competició.

Montse Tomé n'ha apostat per l'habitual 4-3-3, amb Misa sota pals; Oihane, María Méndez, Laia Aleixandri i Ona Batlle en la defensa; Tere Abelleira, Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí en el centre del camp; i Salma, Lucía García i Jenni Hermoso en la línia ofensiva. Aquest era el primer partit d'Aitana Bonmatí amb la Pilota d'Or en el seu poder i la catalana no ha defraudat, ja que ha estat molt participativa, donant-li velocitat a la pilota.

Suïssa Espanya Ona Batlle EFE
Ona Batlle, en el Suïssa-Espanya de la Nations League / Foto: EFE

Espanya sentència per la via ràpida

Espanya no volia ensurts de cap tipus, per la qual cosa ha sortit a per totes, a la recerca de sentenciar el partit com més aviat millor. I ho ha aconseguit. En el minut 4, Oihane Hernández ha aconseguit el 0-1, en rematar amb el cap un llançament de córner. I sense temps de reacció, Suïssa ha encaixat el segon, en una d'excel·lent internada per la banda esquerra de Salma Paralluelo, que ha decidit la pilota enrere perquè Alèxia Putellas marqués el 0-2 a pler (11).

Suïssa, que continua sense sumar cap punt, ha augmentat la pressió, conscient que necessitava reaccionar si volia sumar una cosa positiva. En el minut 22, Misa ha evitat l'1-2, però l'ocasió local ha estat només un miratge, ja que Espanya ha continuat sent molt superior i tenint les millors ocasions. En el minut 25, Lucía García no ha arribat per poc a un bon centre de Jenni Hermoso. Ja en el tram final, Suïssa ha tingut la seva millor ocasió. Seraina Piubel s'ha quedat sola davant de Misa, però ha disparat desviat.

Suïssa Espanya gol Alèxia Putellas EFE
Alèxia Putellas ha aconseguit dos gols en el partit contra Suïssa / Foto: EFE

Espanya completa la golejada

La segona part ha començat com la primera, amb una selecció espanyola molt intensa que no volia cap ensurt. I l'equip de Montse Tomé ho ha aconseguit, ja que als 5 minuts, com en el primer temps, ha marcat, i també a pilota aturada. En aquesta ocasió el gol ha estat de María Méndez, que no ha desaprofitat la passivitat de la defensa suïssa per marcar el 0-3. Malgrat tenir la victòria encarrilada, Espanya ha continuat atacant i en el minut 60 Salma Paralluelo ha forçat un penal molt clar que Alèxia Putellas ha transformat en el 0-4.

Ja amb el partit resolt, Espanya ha baixat una mica la intensitat, el que Suïssa ha aprofitat per maquillar el resultat. En el minut 68, en una passada en llarg en el qual Misa no ha mesurat bé a la sortida, Pilgrim ha aconseguit el gol de l'honor. Espanya s'ha reactivat i només 3 minuts després ha tornat a marcar, en un excel·lent centre d'Alèxia Putellas que Athenea del Castillo ha rematat amb el cap al fons de la porteria. Al tram final, Espanya ha buscat el sisè. Salma ha disparat al travesser, però Del Castillo ha aconseguit l'1-6 amb un xut que ha entrat per sota de les cames de la portera i Oroz ha completat la golejada tot just abans del xiulet final.