La Secretaria General de l'Esport impulsarà una iniciativa al Parlament per proposar al Congrés espanyol que la selecció catalana pugui participar en competicions internacionals. Segons avança RAC1, l'objectiu de Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, és que Catalunya imiti el model de Gran Bretanya, on les seleccions anglesa, escocesa i gal·lesa competeixen de manera independent.

Suport majoritari de la població

La mateixa informació apunta que dos de cada tres catalans estan a favor que les seleccions catalanes puguin participar en competicions internacionals. Una enquesta feta pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat demostra que el 68% dels catalans volen que Catalunya competeixi com a país, davant d'un 20% que hi estan en contra i un 12% que no donen resposta.

celebracio gol partit catalunya veneçuela girona -bona qualitat- Carles Palacio

Carles Palacio

El més sorprenent d'aquest fet, però, és que el suport a les seleccions catalanes és transversal entre partits. Segons les dades del CEO, el sí al reconeixement de la selecció catalana arriba al 91-92% entre els votants d'ERC i JxCat, és del 82% entre els de la CUP, del 56% en el cas dels comuns i del 46% entre els socialistes. Pel que fa als votants de C's, un 40% també hi està a favor. També el desitgen un 60% dels votants del PP a Catalunya, però la mostra, feta amb només 15 enquestats, no és representativa.