Sandro Rosell ha presentat aquest dijous Una forta abraçada, el llibre que ha escrit al llarg dels 645 dies que va viure de presó preventiva pel cas de blanqueig del qual finalment va ser absolt. Els beneficis de l'obra, publicada en català i castellà per l'editorial Rosa dels Vents, aniran destinats a la fundació del Pare Paulino, una de les figures clau per a Rosell durant la seva etapa al centre penitenciari. Segons explica l'expresident, l'intenció és que el capellà pugui "defensar els presos que no tenen recursos".

La presidència del Barça

Durant la roda de preguntes posterior a la presentació, Rosell ha descartat presentar-se a les eleccions a la presidència del 2021, tot i que ha reconegut que "mai pots dir mai". "Segones parts no s'han de repetir. Ja vaig ser president del Barça quan ens va votar molta gent, ho recordo amb molta estima, però és una experiència vital que no és als meus plans. Li vaig prometre a la meva mare. Dit això, mai pots dir mai", ha assegurat.

L'expresident, a més, ha recalcat que no s'involucrarà en cap candidatura però que es mullarà "si val la pena dir alguna cosa". "M'importa el futur del Barça i no vull que caigui a mans de grups mediàtics, polítics o empresarials", ha afegit. 

Bartomeu Sandro Rosell EFE

EFE

Rosell, d'altra banda, ha valorat el paper de Josep Maria Bartomeu al capdavant del Barça. Per ell, tot i que durant l'últim curs s'han viscut diverses crisis institucionals, el mandat del president actual ha estat "molt bo". "És amic íntim, amb qualsevol amic tens molta més empatia. Tot és discutible i relatiu, però les dades no enganyen. Si mires els títols que ha guanyat el primer equip durant el seu mandat i si mires el tema econòmic, cada any hi ha hagut beneficis. La gestió ha estat molt bona", ha apuntat.

El llibre

Sobre Una forta abraçada, Rosell ha destacat que té aquest nom perquè a la presó "t'adones que et falta l'afecte físic de les persones". "Una forta abraçada és el que més anheles quan ets a la presó. Quan ets lliure és una cosa relativament normal, a la presó és quelcom exclusiu. Recomano a tothom que s'abraci més. És un llibre sobre tot el què em passava pel cap, escrit cada dia. Quan escrius hi ha una part d'ego que omples", ha dit.

"No arrencaria cap pàgina, no em penedeixo de res del què dic. Si n'hi ha alguna que vull que es recordi és la última. Quan portes tants anys lluitant, després de tantes discussions, comences a estar cansat, vols que la gent s'estimi i es respecti més", ha afegit.

Per Rosell, el nou llibre no té res a veure amb la seva última obra, Benvingut al món real. "Aquell era més professional, estava dedicat al màrqueting esportiu, a la meva experiència laboral i al meu paper com a vicepresident del Barça. Aquest és una vivència dura, però que també té un vessant on s'explica el procés legal. Pot ser interessant per a tots aquells joves que estudien dret perquè siguin conscients de tot el què passa. Quan ells siguin els responsables, que ho facin a consciència i de forma legal", ha dit.

"La gent a qui li interessa el món on viu podrà treure conclusions. Pensaran en coses en les quals mai havien pensat. Jo no sabia què passa a la presó, no sabia que et pots fer amic d'un assassí, et gira el cap, no pot ser, però és", ha sentenciat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat