Cristiano Ronaldo accepta dos anys de presó i paga 18,8 milions d'euros a Hisenda per posar punt final al procés judicial en el que es troba immers per frau fiscal, segons avança El Mundo. El davanter del Reial Madrid ha acceptat les condicions de l'Agència Tributària i reconeix quatre delictes fiscals.

Ronaldo, amb aquesta mesura, ha aconseguit que Hisenda rebaixi considerablement el frau que li atribuïa inicialment (14,7 milions d'euros) i el redueixi a 5,7 milions. La resta, fins als gairebé 19 milions, ho abonarà en concepte de multes i interessos. Amb l'acord, Cristiano tanca els seus problemes fiscals, tant per la via penal com per l'administrativa.

Segons aquesta informació, només queda un detall per resoldre que serà discutit en seu judicial quan es traslladi l'acord de conformitat al Jutjat d'Instrucció número 1 de Pozuelo d'Alarcón (Madrid). Ronaldo exigeix que els dos anys de presó siguin substituïts per una multa i que la pena no quedi suspesa. Això suposaria un risc per a ell si en el futur torna a tenir un problema penal. 

Ronaldo va ser denunciat per la Fiscalia després de la revelació dels documents de 'Football Leaks', obtinguts pel setmanari alemany Der Spiegel. El Ministeri Públic va acusar-lo de quatre delictes fiscals entre els exercicis del 2011 i 2014 amb la tributació dels seus drets d'imatge i va iniciar un procés judicial en el que han acabat imputats dos assessors seus, que amb el nou acord queden automàticament exculpats. Aquest és el cas del seu agent, Jorge Mendes.

Hisenda ha arribat a assegurar durant el procés d'instrucció que Ronaldo va voler evadir impostos de manera voluntària mitjançant societats pantalla a les Illes Verges i que va realitzar una regularització de la seva situació l'any 2014 per camuflar el frau. En la seva estratègia de contraatac, el mateix diari assegura que Ronaldo va arribar a sol·licitar al jutge l'expedient tributari de Leo Messi per acreditar que se li han aplicat diferents criteris. 

La voluntat de Ronaldo era començar el Mundial amb el problema fiscal resolt. I ho ha aconseguit, tot i que s'haurà de buidar les butxaques per regularitzar la seva situació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat