Nou capítol d'una història que s'ha intensificat en els últims mesos. El Barça es deixa remuntar contra la Roma per sumar la primera derrota en la gira pels Estats Units (2-4). L'equip acaba amb tots els jugadors de camp del filial i ho paga concedint tres gols en set minuts. Els italians, amb pocs canvis i sense joves, es vengen a la seva manera del 'cas Malcom'. Els blaugrana segueixen acumulant minuts i sensacions de cara al debut a la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla (12 d'agost).

Ernesto Valverde té clar que vol tornar de la gira amb les alternatives a l'alineació titular més o menys clares. Avui, a l'AT&T Stadium de Dallas, un estadi de futbol americà amb capacitat per a 100.000 espectadors, l'entrenador del Barça ha fet un onze en el que només treia el cap el lateral esquerre Marc Cucurella. Tots els altres eren futbolistes del primer equip. Valverde ha repetit la fórmula del debut contra el Tottenham i ha obtingut els mateixos resultats.

El Barça, vestit de color groc, ha tornat a quallar una gran primera part. Als sis minuts ja guanyava gràcies a un espectacular gol de Rafinha, que ha aprofitat una assistència de Munir El Haddadi. L'equip, amb els tres fitxatges al camp, ha estat recognoscible. El domini de la pilota i les ocasions, però no s'ha transformat en un avantatge més ampli. La Roma, sense fer res de l'altre món, ha aconseguit marxar al descans amb empat. El Shaarawy no ha perdonat des de la frontal de l'àrea petita una assistència de Justin Kluivert.

Roma celebració Barça gol pretemporada   EFE

Els primers 45 minuts deixaven un gran sabor de boca al Barça, independentment del resultat. Valverde tornava a moure la banqueta per repartir minuts. Una barreja entre titulars, suplents i jugadors del filial ha aconseguit desfer l'empat a les primeres de canvi. Ballou Tabla ha regalat el 2-1 a Malcom, que només ha hagut d'empényer la pilota a plaer.

El resultat feia justícia amb un equip que ha canviat de cara quan han seguit entrant cares noves. El Barça ha jugat el tram final únicament amb jugadors de camp del filial. Només el porter Jasper Cillessen tindrà fitxa del primer equip la temporada vinent. La Roma, com el Tottenham, ha aprofitat la circumstància per donar-li la volta al marcador i endur-se el partit en set minuts bojos.

Alessandro Florenzi ha fet el 2-2 recollint una pilota morta dins l'àrea blaugrana. Bryan Cristante ha copiat el guió en el 2-3. I Diego Perotti ha convertit un penal de 'Chumi' sobre Patrick Schick per fer el definitiu 2-4. L'experiència és un grau i marca diferències.

El Barça no té més remei que passar pàgina i potenciar la seva bona primera part de cara al partit contra el Milan, tercer i últim en aquesta gira pels Estats Units.