Arma de doble fil la de Kylian Mbappé si finalment posa rumb aquest estiu cap al Reial Madrid. Aquest dijous, transcendia que l'estrella francesa comunicava al president del PSG, Nasser Al-Khelaïifi, la decisió de no renovar i, per tant, marxar de París com a agent lliure a finals de la present temporada.

Simultàniament, Fabrizio Romano revelava que a les entranyes del club blanc hi ha confiança de cara a obtenir el "sí" del jugador, però, tot i que sembla evident que la unió de Mbappé a la resta de la plantilla del Reial Madrid la faria encara més temible, no hi caben tots. A nivell salarial, Mbappé ocuparà un gran espai, però és que en l'onze, amb els dos brasilers a dalt amb caixet d'estrelles, algú ha de caure. Tot i que el Reial Madrid ha vingut jugant amb un 4-3-3 durant els darrers anys, es dona per fet que de cara a la pròxima temporada es continuarà amb el 4-4-2 en rombe. En aquesta disposició, s'ha trobat una versió excelsa de Jude Bellingham com a fals nou, mentre que els dos davanters, en general, acostumen a deixar-se caure a la banda, que és on se senten més còmodes.

Kylian Mbappé PSG AC Milan / Foto: EFE
Kylian Mbappé, celebrant un gol durant el PSG-Milan de la Champions League / Foto: EFE

Mbappé, Vinícius i Rodrygo: tots tres prefereixen jugar a l'esquerra

En aquest sentit, tant el propi Mbappé, com Vinícius i Rodrygo, prefereixen jugar a l'esquerra. A l'actual Reial Madrid, és el '7' qui ho fa, però durant la seva absència per lesió, ja es va veure com l'hàbitat natural de Rodrygo es va traslladar al que venia ocupant el seu compatriota.

Mbappé, en el seu cas, tampoc vol jugar a la dreta, ni molt menys de '9'. El gal prefereix fer-ho amb total llibertat, partint des de banda esquerra, però en un 4-4-2 on l'home més lliure és Bellingham, no tothom pot partir d'aquesta anarquia tàctica. A més a més, partint que l'anglès mantindrà intacte la seva posició de fals '9', Mbappé haurà de fer fora de l'onze, o bé Vinícius, o bé Rodrygo. En aquest context, des del club blanc es considera que l'ex del Santos no ha acabat d'explotar com sí que ho ha fet 'Vini', per la qual cosa, seria el gran damnificat.

Rodrygo, preocupado durante un partido del Real Madrid en el Santiago Bernabeu / Foto: Europa Press
Rodrygo, durante un partit del Reial Madrid al Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press

Rodrygo, possible venda?

A banda de deixar-li espai a l'onze, Rodrygo podria ser també una 'palanca' per fer possible la inscripció d'un Mbappé que, tot i que al Reial Madrid cobraria menys que al PSG, seguiria assumint un gran pes en la balança de fair play financer de l'equip de Florentino Pérez. Per aquesta raó, i segons informa Mundo Deportivo, és el futbolista d'Osasco el qui apunta a ser baixa, ja no només de l'onze, sinó que fins i tot de la plantilla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!