El primer diumenge de febrer no és un diumenge qualsevol, és el diumenge de la Super Bowl, l’esdeveniment esportiu més gran dels Estats Units i un dels més grans del món amb el permís de la final de la Champions League. L’escenari triat enguany, la 54ena edició del partit, ha estat el Hard Rock Cafe Stadium de Miami, un escenari privilegiat per veure dos dels millors equips de la competició, els Kansas City Chiefs, comandats per Patrick Mahomes, i els San Francisco 49ers, amb Jimmy Garoppolo al capdavant, decidits a aixecar el trofeu Vince Lombardi.

Després d’un trepidant partit, i amb remuntada inclosa, els Kansas City Chiefs s’han emportat la 54ena Super Bowl (31-20) amb un grandiós últim quart que passarà a la història de les remuntades de la Super Bowl. Després d’un tercer quart on els Chiefs han patit i han estat molt pressionats per la defensa de San Francisco que els han fet entrar en els últims deu minuts amb deu punts de desavantatge que semblaven insalvables. En aquell moment, un d'aquells on han d’aparèixer els grans jugadors, ha aparegut el més determinant de tots, Patrick Mahomes, que ha aconseguit fer volar els Chiefs pel camp per anotar tres touchdowns, dos de passada i un de carrera, per revertir el resultat del partit.

Patrick Mahomes Super Bowl - Efe

Efe

A part de l’actuació d’autèntic escàndol de Mahomes, MVP indiscutible del partit tot i les dues intercepcions que ha patit, la defensa del seu equip s’ha posat les piles en el moment decisiu del partit per aturar i frustrar els últims atacs de San Francisco, fet clau perquè els 49ers no aconseguissin cap anotació en tot l’últim període.

Amb aquesta grandiosa victòria els Chiefs han trencat una sequera de 50 anys sense guanyar la NFL. L'últim cop que van alçar el trofeu Vince Lombardi va ser l'any 1970, quan es va celebrar la quarta edició de la Super Bowl.