La Reial Societat es prepara per a la possible sortida de Mikel Merino aquest estiu. Encara que la prioritat és retenir-lo a la plantilla, com és lògic, saben que existeix un risc molt elevat que acabi fent les maletes. Perquè finalitza contracte en poc més de 12 mesos, i ara per ara no existeix cap tipus d'acord perquè acabi renovant. I les últimes informacions asseguren que seria més a prop d'anar-se'n que de quedar-se en el projecte d'Imanol Alguacil.

Considera que ja no pot evolucionar més si segueix a Anoeta, i estaria plantejant-se fer un salt en la seva carrera, per recalar en un conjunt on pugui lluitar per títols, a més de disputar la Champions League de manera habitual. I en aquest sentit, havia estat vinculat al Manchester United, a l'Arsenal, al Liverpool o a la Juventus de Torí. I en La Liga EA Sports, el Barça, l'Atlètic de Madrid i el Athletic Club de Bilbao tampoc no el perden de vista.

Mikel Merino

El conjunt 'txuri urdin' no es rendirà tan fàcilment, i continuarà intentant convèncer a l'ex de CA Osasuna, de Borussia Dortmund i de Newcastle United perquè es quedi. Però, per si de cas, han iniciat la recerca d'un substitut de garanties, que permeti fer oblidar la possible baixa de l'internacional espanyol, que sens dubte seria molt delicada. I creuen haver trobat un candidat ideal en la Ligue1, pel qual poden realitzar una ofensiva formal.

Perquè els observadors han recomanat al 100% portar a Khéphren Thuram, que està completant un any fantàstic, i ha tingut una progressió espectacular des que va decidir deixar l'AS Mònaco, per comprometre's amb l'OGC Niça. Allà és un dels grans pilars de l'equip, i això li ha servit per poder complir un dels seus somnis, que era debutar amb la selecció francesa absoluta. I el seu pròxim desafiament es pot trobar a Donosti.

Kephren Thuram Niza / Foto: EFE
Kephren Thuram/ Foto: EFE

Amb els diners que deixaria Merino a les arques, pel qual sol·licitaran un mínim de 40 milions d'euros, la Reial Societat intentaria firmar el centrecampista de 21 anys d'edat.

Thuram pot seguir els passos del seu pare

Si finalment opta per recalar a Espanya, rebutjant les ofertes que també té en la Serie A i la Premier League, Thuram podria seguir els passos del seu pare, el mític Lilian Thuram, que va viure els seus últims anys com a futbolista professional defensant els colors del Barça.

Però Khepren ho faria en la Reial Societat.