El Reial Madrid ha fet aquest dimarts un pas de gegant en les seves aspiracions de classificar-se per als vuitens de final de la Champions League en vèncer per 1-2 i amb molt sofriment a un efervescent Braga que ha somiat amb l'empat fins a l'últim segon. Els gols del Madrid han estat obra de Rodrygo i de Bellingham, que en el tram final se n'ha hagut d'anar del terreny de joc tocat, la qual cosa el fa ser dubte per al partit de dissabte contra el Barça.

Després de l'exigent partit del Sánchez Pizjuán i amb un ull posat en el Clàssic de dissabte vinent, Carlo Ancelotti ha apostat per fer algunes rotacions. Ha donat descans a David Alaba, Mendy, Tchouaméni i Toni Kroos, que han estat substituïts, per Nacho Fernández, Fran García, Camavinga i Modric. A la punta de l'atac, al costat de Vinícius, ha repetit Rodrygo, a causa que Joselu, que apuntava a l'onze titular, ha estat baixa d'última hora per un procés gripal. La resta de titulars han estat Kepa a la porteria; Carvajal i Rüdiger en la defensa; i Fede Valverde i Bellingham en el centre del camp.

Rodrygo Braga Reial Madrid EFE
Rodrygo, celebrant el 0-1 en el Braga-Reial Madrid de la Champions League / Foto: EFE

Rodrygo es retroba amb el gol

El Braga ha començat el partit amb molta força, pressionant la sortida de pilota del Reial Madrid i buscant Kepa amb el seu característic futbol desacomplexat. El conjunt d'Ancelotti, en canvi, ha decidit esperar, conscient que la seva superioritat tècnica i el seu potencial per sortir a l'espai li permetria crear perill. I així ha estat. En el minut 16, en el primer acostament dels blancs a la porteria del Braga, ha arribat el 0-1. Passada llarguíssima de Nacho Fernández per a Vinícius, que aconsegueix la pilota després d'una errada defensiva de Saatci. El brasiler centra ras i Rodrygo, avançant-se al seu marcador, envia la pilota al fons de les xarxes. 12 partits després, el brasiler es retrobava amb el gol, el seu segon de la temporada.

Malgrat el gol, el Braga ha seguit amb el seu joc alegre, desenfrenat, a la recerca de l'empat. I l'1-1 ha pogut arribar poc després del gol del Madrid, en un córner que ha acabat amb la pilota a peus d'Al Musrati, però el seu tret l'ha desviat Bellingham quan semblava que l'empat ja era un fet. La resposta del Reial Madrid ha estat una altra transició ràpida que ha tornat a acabar amb la pilota als peus. El tret del brasiler l'ha desviat el porter amb els punys (27). Malgrat l'ensurt, el Braga ha seguit amb el seu full de ruta, amb un futbol alegre i ofensiu, el que ha acabat per convertir el final de la primera part en un anada i tornada en el qual el Reial Madrid ha pogut sentenciar el partit. El desencert a l'última passada, tanmateix, ha deixat opcions per al Braga per a la segona meitat.

Carlo Ancelotti Braga Reial Madrid EFE
Carlo Ancelotti, donant ordres als seus jugadors en el Braga-Reial Madrid / Foto: EFE

El Madrid pateix, però resisteix

En l'inici de la segona part, el Reial Madrid ha estat molt més còmode. El Braga ha seguit amb el seu joc ofensiu, però sense precisió, el que ha permès que el conjunt de Carlo Ancelotti generés perill amb relativa facilitat. En el minut 51, Bellingham ha estat a punt de marcar un gran gol, però la seva volea l'ha desviat a córner Matheus. Tot seguit ho ha intentat Camavinga, amb un fort tret, i després Dani Carvajal, amb una rematada de cap. El 0-2 era qüestió de temps i aquest ha arribat en el minut 61, en un altre contraatac. Cavalcada de Fede Valverde per la banda dreta. L'uruguaià posa la pilota a l'altra banda, per a Rodrygo, que li cedeix la pilota a Bellingham. I l'anglès, des de la frontal, marca amb un tret ajustat.

Semblava que amb el gol de Bellingham s'havia acabat el partit, però sol un minut després el Braga ha aconseguit l'1-2, en un atac molt vertical que Álvaro Djaló ha finalitzat amb un fort tret al fons de la porteria. Amb el partit de nou obert, el Braga no ho ha dubtat i ha proposat un anada i tornada al Reial Madrid, un risc necessari per buscar l'empat. En el minut 70, el conjunt portuguès ha tingut l'empat, amb un tret d'Horta que Kepa ha desviat a córner amb molts problemes. En el tram final, el Braga ho ha intentat de totes les maneres possibles, però el Reial Madrid ha resistit i ja acaricia els vuitens de final.