El Reial Madrid i el FC Barcelona tornen a ser protagonistes del mercat de fitxatges estiuenc. Quan falta un mes per al tancament de la finestra de traspassos, ambdós clubs segueixen de prop possibles moviments per tancar la seva plantilla de la millor forma possible. De fet, moltes vegades coincideixen en els mateixos objectius, deixant-nos veritables lluites als despatxos. Aquestes operacions no només serveixen per augmentar la qualitat de l'equip, sinó per debilitar al màxim rival, a l'hora d'enfrontar-s'hi, tant en competicions nacionals com internacionals.

Aquest any ja hem assistit a una d'aquestes situacions en què els dos equips han estat temptejant un fitxatge, amb un final feliç per al conjunt de la capital. Quan tot semblava fet per als interessos del Barça, Florentino Pérez es va avançar a Deco i a Mateu Alemany pel fitxatge d'Arda Güler. El nou director esportiu blaugrana va viatjar a Turquia per negociar pel fitxatge de la nova perla turca, però en un gir radical d'última hora, el centrecampista de 18 anys, va decidir apostar pel Reial Madrid, deixant amb un pam de nas tota la directiva culer.

Cremi Güler durant la seva presentació com a nou jugador del Reial Madrid / Foto: Europa Press
Arda Güler durant la seva presentació com a nou jugador del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Florentino, a prop de tornar a 'jugar-la-hi' al Barça

Ara, Florentino, no content amb haver-li 'robat' el fitxatge de Güler al Barça, torna a entremetre's en el fitxatge d'un dels clars objectius del club català per reforçar la defensa. La urgència d'ambdós equips per reforçar els laterals, han fet que tots dos es fixin en la possible arribada d'Iván Fresneda, procedent del Reial Valladolid.

Des del Camp Nou veuen en el jove jugador una molt bona projecció de cara al futur, i davant de l'absència d'un perfil pur en aquesta demarcació, saben que és una operació econòmicament factible. S'especula que el FC Barcelona ja hauria fet una oferta pel prometedor futbolista.

Iván Fresneda durant un partit del Valladolid en el Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press
Iván Fresneda durant un partit del Valladolid en el Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press

Tanmateix, l'aparició en escena del Reial Madrid, podria canviar-ho tot i tornar a generar un altre 'cas Güler'. Segons informa Fabrizio Romano, el conjunt de la capital s'ha interessat en el futbolista del Valladolid, que ha decidit esperar Florentino, abans d'acceptar l'oferta del Barça.

Fresneda i Cancelo, opcions per al lateral

Amb aquest gir de guió, i davant de la imminent sortida d'Ousmane Dembélé al Paris Saint-Germain, que pot deixar una important suma de diners en caixa, des del club català han tornat a activar l'opció de Joao Cancelo. El portuguès és la prioritat de Xavi Hernández, no obstant això, el preu de l'operació continua sent molt elevat per als interessos blaugrana.

Joao Cancelo Manchester City EuropaPress
Joao Cancelo, amb la pilota als peus, durant un partit del Manchester City / Foto: Europa Press

El Manchester City demana una xifra propera als 50 milions d'euros que, de moment, és prohibitiva per al FC Barcelona. Tot i això, des del Camp Nou no es donen per vençuts, i continuen buscant la fórmula per concretar l'arribada de l'exlateral del València, entre d'altres. S'estudia una cessió, que podria complaure totes les parts.