El Reial Madrid ha completat aquest dimarts una fase de grups impecable de la Champions League en aconseguir la seva sisena victòria en sis partits contra l'Union Berlín, una victòria treballada, ja que els de Carlo Ancelotti han hagut de remuntar un 1-0 advers en la segona part davant d'un rival que, malgrat no estar travessant un bon moment, es podia classificar per a l'Europa League si aconseguia els 3 punts. Els alemanys han aconseguit avançar-se just abans del descans, però no han pogut fer res per aguantar el resultat davant d'un Reial Madrid omplert de suplents amb fam de reivindicar-se.

El nom del partit ha estat Joselu, autor dels dos gols de la remuntada. El davanter, l'eficàcia golejadora del qual ha estat qüestionada en aquest inici de temporada, ja ha avisat en el primer temps, amb una rematada al travesser. Després del descans, Joselu ja no ha fallat i amb dues esplèndides rematades de cap ha demostrat la seva enorme capacitat per perforar les porteries rivals. L'Union Berlín, en el tram final, ha somiat tornar-li la remuntada al Madrid, ja que ha aconseguit el 2-2, però just després Dani Ceballos ha tornat a marcar, per certificar la victòria del Reial Madrid.

Modric Reial Madrid EFE
Modric, després de fallar un penal amb 0-0 en el marcador / Foto: EFE

El penal fallat de Modric a l'1-0

L'Union Berlín necessitava la victòria per aconseguir un bitllet per a l'Europa League i s'ha notat, ja que els alemanys han sortit molt intensos, a la recerca del gol. I l'1-0 ha pogut arribar tot just començar, en una volea de Behrens que Kepa ha desviat amb una gran intervenció. A poc a poc, tanmateix, el Reial Madrid s'ha anat traient la pressió de sobre, fins a domar l'Union Berlín mitjançant llargues possessions. En el minut 12 ho ha intentat Bellingham, amb una rematada desviada i en el minut 16 ha estat el torn de Joselu, que ha rematat al travesser un centre de Fran García.

Malgrat l'ímpetu dels locals, l'equip dominador ha estat el Reial Madrid, encara que els blancs no han tingut grans ocasions de gol. La més clara ha arribat en el minut 44, un penal absurd, per unes mans de Leite, que Modric ha fallat. I tot seguit, en una pilota vertical que Alaba no ha aconseguit desviar, ha arribat l'1-0. Volland no ha desaprofitat el regal i ha superat Kepa.

Union Berlin Reial Madrid EFE
El Madrid, celebrant l'1-1, amb els jugadors de l'Union Berlín demanant falta de Joselu / Foto: EFE

Joselu lidera la remuntada

En el segon temps, el Reial Madrid ha sortit amb una marxa més, a la recerca de la remuntada. En el minut 49 ho ha intentat Lucas Vázquez amb una rematada acrobàtica que ha desviat Ronnow i poc després el porter s'ha tornat a lluir, en un cop de cap de Rodrygo. L'empat era molt a prop i finalment ha arribat, en una esplèndida rematada de cap de Joselu (61). El gol ha reactivat a l'Union Berlín, que necessitava la victòria, uns espais que el Reial Madrid ha sabut castigar en un contraatac que ha acabat en un centre de Fran García que Joselu, entrant al primer pal, ha rematat al fons de la porteria (72).

L'Union Berlín necessitava guanyar, així que ha continuat atacant, encara que amb poca precisió. Amb tot i això, en una acció aïllada, Alex Kral ha aconseguit l'empat (85), un somni berlinès que només ha durat 4 minuts, el temps que ha necessitat el Reial Madrid per tornar a marcar. Dani Ceballos ha aprofitat una assistència de Belligham marcar amb un tret creuat.