El Reial Madrid s'ha classificat aquest divendres per a la gran final de l'Eurolliga en superar amb solvència l'Olympiacos en les semifinals de la Final Four de Berlín. L'equip de Chus Mateo ha forjat la victòria en el primer quart, un vendaval de bàsquet que n'ha acabat 28-10, un matalàs que el Madrid ha mantingut fins al final.

El Madrid, guanyador de la fase regular, s'enfrontarà amb el segon de la classificació, el Panathinaikos, que en l'altra semifinal ha eliminat el Fenerbahçe, també amb solvència (73-57). El Reial Madrid, actual campió de la competició, buscarà el seu 12è títol, mentre que Panathinaikos, que portava 11 anys sense jugar una final de l'Eurolliga, intentarà afegir al seu museu la seva 7a Eurolliga.

Un primer quart decisiu

El Reial Madrid, conscient que l'Olympiacos és un equip que li agrada allargar els partits, fer-los lents i amb poques anotacions, ha sortit a totes, a imposar un joc vertiginós. I ho ha aconseguit amb un vendaval de bàsquet, fins a aconseguir 28 punts en el primer quart, amb un +18 al marcador. I els de Chus Mateo han mantingut les distàncies en el segon quart, per arribar al descans amb 19 punts d'avantatge.

La reacció de l'Olympiacos ha arribat en el tercer quart, amb uns inspirats Peters i Williams-Goss. La resposta del Madrid l'ha protagonitzat un Musa espectacular, que ha evitat que el conjunt grec aconseguís estrènyer encara més el resultat. Olympiacos ha arribat a reduir les diferències a menys de 10 punts, però el Madrid ha aguantat la pressió i ha aconseguit el bitllet per a la gran final.

El Panathinaikos, finalista enmig del caos

El rival del Reial Madrid a la final de diumenge serà el Panathinaikos, que en l'altra semifinal de la Final Four ha derrotat el Fenerbahçe de Sarunas Jasikevičius sense massa problemes, per 73-57, gràcies a un últim quart estel·lar. El partit ha estat marcat pel caos que s'ha viscut a Berlín en la prèvia del partit, amb molta tensió entre les dues aficions i detencions per l'intent d'una multitud d'aficionats turcs d'accedir al pavelló sense entrada, fins al punt que l'encontre ha començat amb gairebé mitja hora de retard i amb les grades mig buides, amb els aficionats encara fora del pavelló.

La victòria grega s'ha començat a forjar en el primer quart, que el Panathinaikos ha iniciat amb un contundent 12-0, per emportar-se'l per 22-13. El Fenerbahçe ha aconseguit contrarestar la situació, amb un gran Hayes-Davis, però Panathinaikos ha seguit el seu, liderat per Lessort, fins a sentenciar la victòria en l'últim quart.