El Reial Madrid s'ha endut els 3 punts en el partit de Lliga contra el Celta en un partit sense massa història en el qual els blancs n'han tingut prou amb defensar bé i aprofitar un parell d'accions aïllades per superar els gallecs. És la quarta victòria consecutiva dels de Carlo Ancelotti, que arriben al tram decisiu de la temporada en un bon estat de forma i de confiança. Amb els 3 punts, el Reial Madrid es queda, momentàniament, a 11 del Barça, que aquest diumenge rep en el Camp Nou a l'Atlètic de Madrid.

Amb la final de la Copa del Rei contra l'Osasuna i les semifinals de la Champions League contra el Manchester City en l'horitzó, a més de 2 setmanes amb doble sessió de Lliga, Carlo Ancelotti ha decidit apostar per rotar a l'equip, donar descans als jugadors més carregats de minuts, però sense perdre la competitivitat que li permeti continuar pressionant el Barça. És per això que en aquesta ocasió l'entrenador italià ha decidit deixar a la banqueta a Carvajal, Modric, Kroos i Rodrygo, donant entrada a Nacho, Tchouaméni, Dani Ceballos i Marco Asensio.

Marco Asensio gol Reial Madrid Celta EFE
Marco Asensio, després de marcar l'1-0 en el partit Reial Madrid-Celta / Foto: EFE

Marco Asensio desencalla el Madrid

El Reial Madrid ha començat el partit espès, sense idees, davant d'un Celta ben armat en el centre del camp que no desaprofitava l'oportunitat per sortir al contraatac. En els primers minuts, l'equip blanc ha notat molt a faltar Modric i Kroos, ja que el centre del camp no acaba de tenir l'engranatge necessari. La primera ocasió del partit no ha arribat fins al minut 20, i ha estat a acció aturada, un córner executat per Marco Asensio que Tchouaméni ha rematat fora. Un minut després ho ha intentat Benzema, amb un xut desviat.

A mesura que han anat passant els minuts, el Reial Madrid ha intensificat el seu domini, encara que no s'ha traduït en ocasions clares de gol. Encara i així, l'equip d'Ancelotti ha aconseguit avançar-se poc abans del descans, en un contraatac aïllat. Dani Ceballos li posa una precisa passada a l'espai a Vinícius. El brasiler guanya la línia de fons i posa la pilota enrere, perquè Asensio, amb un xut mossegat, obri el marcador (42').

Reial Madrid Celta|Cèltic gol EFE
Els jugadors del Reial Madrid, celebrant un gol contra el Celta / Foto: EFE

Militao sentència... i poc més

I el Reial Madrid ha deixat sentenciat el partit tot just començar el segon temps, en una altra acció aïllada. En aquesta ocasió ha estat un córner executat per Marco Asensio al cor de l'àrea que Militao, avançant-se al seu marcador, ha rematat amb el cap al fons de les xarxes (47'). El gol ha provocat que el Celta fes un pas cap endavant, conscient que havia de marcar un gol ràpid si volia sumar algun punt.

Els gallecs han trepitjat més àrea que en la primera part, però han continuat sense posar en un compromís Courtois. En el minut 56, Iago Aspas ha disparat als núvols un bon centre de Javi Galán i poc després Camavinga ha evitat amb una gran acció defensiva que el capità del Celta es quedés sol davant de Courtois. Mentrestant, el Reial Madrid es mantenia tranquil, esperant qualsevol badada gallega per buscar el 3-0. En el minut 61, Villar ha evitat el gol de Benzema, després d'una bona jugada de Vinícius. En el tram final, Iago Aspas s'ha quedat sol davant de Courtois, però ha fallat en intentar regatejar el porter.