El Reial Madrid s'ha retrobat amb la victòria després de les ensopegades patides contra el Manchester City i el València. Ho ha fet superant el Rayo Vallecano al Santiago Bernabéu (2-1), gràcies a les dianes anotades per Karim Benzema i Rodrygo, en un partit que ha estat marcat per la protesta contra el racisme que han protagonitzat ambdós equips, que s'han unit per reivindicar la trista situació que va viure Vinícius el passat cap de setmana a Mestalla. El brasiler, malgrat haver estat absolt de la vermella que va patir contra el conjunt 'che' no ha estat disponible per a Ancelotti, i ha vist des de la graderia, concretament des de la llotja de Florentino Pérez, com al minut 20 de partit el seu públic l'ovacionava.

Los jugadores del Real Madrid luciendo una camiseta en favor de Vinícius / Foto: EFE
Els jugadors del Reial Madrid lluint una samarreta de Vinícius abans del partit / Foto: EFE

Karim Benzema, forçant la maquinària a la recerca del gol

L'inici de partit dels blancs ha estat poc enèrgic, entregant la possessió de la pilota al conjunt d'Andoni Iraola, que ha sortit a la gespa del Bernabéu amb ganes de demostrar que tenien el futbol necessari per no marxar de mans buides del feu merengue. Però amb el pas del temps, el joc del Reial Madrid s'ha anat imposant de forma gradual. El talent de Modric, Kroos, Rodrygo ha començat a combinar per desdibuixar el plantejament que havia presentat Iraola.

I en una d'aquestes jugades, al minut 31, Karim Benzema, que feia minuts que mostrava senyals de dolor físic, ha recollit una passada del '8' blanc per retallar Dimitrevski i estrenar l'electrònic. Ara bé, en el gol no ha faltat la polèmica, ja que l'assistència de l'alemany venia precedida del bot neutral que havia executat Gil Manzano, l'àrbitre del partit. ​

Karim Benzema cojo tras anotar un gol con el Real Madrid / Foto: EFE
Karim Benzema coixejant després d'anotar el primer gol del partit / Foto: EFE

No obstant això, el gol era legal i amb el primer gol al sac, el Reial Madrid ha continuat insistint per trobar el gol de la tranquil·litat abans del descans. Rodrygo i Benzema han tingut dues bones ocasions, però Dimitrievski ha mantingut amb vida el Rayo Vallecano, que marxava al descans amb un resultat en contra que no acabava de fer justícia amb el futbol vist durant la primera part.

Els gols arriben en el tram final de partit

I el rumb del partit després del pas pels vestidors no ha canviat molt. El Reial Madrid ha estat capaç de prolongar els bons minuts que havia acumulat en el final del primer acte per continuar portant la batuta del partit. Un domini basat en el control de l'esfèrica, que es movia de banda a banda sense acabar de generar ocasions clares de gol. Però això li bastava per imperar en el marcador i continuar assegurant el triomf.

Amb aquest context, el que ningú no esperava ha estat el desenllaç final que ha tingut el partit. Perquè quan el matx semblava abocat a l'1-0, RDT ha igualat el duel amb un xut potent al minut 84 que s'ha colat pel primer pal de Courtois. I aquest no ha estat el darrer episodi golejador que ha tingut el duel, ja que Rodrygo, el millor home de l'enfrontament, ha regalat el triomf als blancs al minut 89 gràcies a un bon xut des de fora de l'àrea que ha sentenciat un partit descafeïnat que manté el Reial Madrid en la lluita per la segona plaça contra l'Atlètic de Madrid.