El Reial Madrid segueix a la cresta de l'onada. Després de classificar-se per als vuitens de la Champions League i d'imposar-se al Barça en el Clàssic de diumenge passat (3-1), el conjunt blanc ha confirmat el seu lideratge en guanyar l'Elx al Martínez Valero (0-1). Els d'Ancelotti han firmat un partit molt seriós, conscients que en aquests estadis és on es guanyen les Lligues, i ha aconseguit l'objectiu. Tres punts més al sac.

Carlo Ancelotti era conscient que el partit de l'Elx era molt més perillós del que marcava la classificació. Després d'una gran victòria al Clàssic contra el Barça i just després de la gala de la Pilota d'Or, el duel del Martínez Valero tenia tots els ingredients per ser considerat com a partit trampa. L'entrenador italià va insistir a la roda de premsa prèvia i ho va demostrar amb l'alineació, amb molt poques rotacions. Només han descansat Mendy i Tchouaméni, i els substituts han estat Rüdiger i Rodrygo. La consigna era clara. Sortir a totes.

Fede Valverde Elche Reial Madrid / Foto: EFE
Fede Valverde, celebrant el 0-1 a l'Elx-Reial Madrid / Foto: EFE

Un Reial Madrid molt concentrat

I el Reial Madrid ha assumit la consigna al peu de la lletra, ja que ha sortit al camp amb intensitat. En el minut 7, Benzema ha marcat el 0-1, però ha estat anul·lat per fora de joc previ de Vinícius. Poc després, Clerc ha tret la pilota sota pals, després d'una altra rematada de Benzema, i a la tercera ha estat la vençuda, en un xut ajustat de Fede Valverde des de la frontal (12').

El gol no ha calmat el Reial Madrid, que ha continuat atacant, amb Vinícius i Rodrygo molt actius per les bandes. L'Elx, cuer de la classificació i sense cap victòria al seu caseller, ha intentat reposar-se, però no ha estat capaç de superar la línia defensiva del Reial Madrid. I en el minut 26 ha arribat el segon gol anul·lat al Reial Madrid. Ha arribat en una gran combinació al primer toc entre Alaba, Kroos i Benzema, però el francès estava una mica avançat, per la qual cosa el gol no ha pujat al marcador. L'Elx ha respost amb un xut llunyà de Nico que Lunin ha enviat a córner (30').

Modric Pere Milla Elche Reial Madrid / Foto: EFE
Modric, davant de la pressió de Pere Milla / Foto: EFE

Benzema sentencia la victòria

L'Elx ha sortit amb una marxa més després del descans, conscient que havia de fer més si volia puntuar. Tot just començar, Lucas Boyé ha pogut empatar, però la seva volea ha sortit molt alta. La rèplica ha estat de Benzema, amb un xut llunyà que ha desviat Badia. Amb el pas dels minuts, el Reial Madrid ha aconseguit calmar el joc, amb possessions llargues. En el minut 60, el Reial Madrid ha tornat a marcar, en una centrada de Carvajal que ha rematat Benzema, però el gol ha tornat a ser anul·lat, també per fora de joc.

En el tram final, l'Elx ho ha intentat i ha pogut empatar, però Lunin ha evitat el gol de Clerc amb una resposta de grans reflexos. Finalment, el Reial Madrid ha aconseguit sentenciar el partit. Paret entre Benzema i Rodrygo i gol del francès, que d'aquesta manera ha pogut celebrar la victòria i la seva acabada de guanyar Pilota d'Or. Amb tot decidit, el Reial Madrid ha arrodonit el triomf en l'últim minut, en què Marco Asensio ha completat una bona triangulació.