La política del Reial Madrid sobre les renovacions contractuals de jugadors de més de 30 anys va quedar més clara que mai després del cas Sergio Ramos. El club blanc considera que els jugadors que depassen aquesta edat són susceptibles de més lesions a causa de la seva condició física minvant. És per això, que tot i ser pilars fonamentals de la plantilla com ho era el central andalús, Florentino Pérez només els hi ofereix renovar per un any. 

Això sol ser un a priori, però el cas de Luka Modric segueix aquest paradigma. La qualitat del migcampista croat és innegable i la seva petjada a l'entitat merengue és molt dilatada, però el jugador ja té 36 anys i la seva resistència física també ho nota. Malgrat seguir sent titular per Carlo Ancelotti, Modric només ha acabat tres dels 10 partits en què el tècnic italià l'ha alineat com a titular. D'altra banda, també és indiscutible a la seva selecció, cosa que fa que la càrrega de minuts sigui encara més gran per un jugador que el Madrid tracta de dosificar partit rere partit. 

Florentino Pérez Real Madrid / Europa Press

Florentino Pérez, durant una reunió / Europa Press 

La competència al Reial Madrid

Si Luka Modric arriba a una cita amb el Madrid després d'haver comptat amb poc descans després de l'aturada de seleccions, ja no és tan difícil que Ancelotti prengui la decisió d'apartar-lo de l'onze inicial. Eduardo Camavinga i Fede Valverde són dos competidors que ha de tenir en compte.

A més a més, la retirada de la selecció alemanya de Toni Kroos als 31 anys podria fer la guitza a un Modric que sabrà si renova o no als últims tres mesos de temporada. L'alemany es dedica plenament al seu club, mentre que el croat té els ulls posats en classificar la seva selecció pel mundial de Qatar 2022 malgrat tenir cinc anys més. 

Modric Croacia EFE

Luka Modric, celebrant un gol amb Croàcia / EFE

Florentino Pérez haurà de decidir

Amb Sergio Ramos no es va arribar un acord perquè el de Camas demanava renovar per dos anys mentre que el club tan sols n'oferia un. Modric estaria d'acord amb prolongar el seu contracte només una temporada, però Florentino Pérez compta amb actius competents a la seva plantilla actual com per deixar que el croat quedi lliure. A banda d'això, cal recordar que el Reial Madrid segueix de prop jugadors com Paul Pogba o Aurélien Tchouaméni per tal de reforçar un mig del camp del qual Modric podria caure. 

Malgrat semblar quasi tot en contra, el rendiment de Luka Modric segueix estant al nivell dels millors. Si segueix així i demostra que la seva edat no és directament proporcional a la seva condició física, té la renovació més que encarrilada. 

 

Imatge principal: Sergio Ramos, durant les semifinals de la Champions davant el Chelsea / EFE