El Reial Madrid se'n va a l'aturada de seleccions amb sensacions contradictòries després de superar aquest dissabte al Rayo Vallecano (2-1) en un partit que els blancs han dominat amb placidesa fins al tram final, quan han hagut de patir després d'haver fallat multitud d'ocasions. I és que el conjunt visitant, que arribava al Santiago Bernabéu situat en la 6a posició de la classificació, no ha mostrat la seva millor versió fins als últims minuts, la qual cosa ha facilitat que el Madrid se'n posés 2-0 amb facilitat.

L'equip d'Ancelotti, tanmateix, ha perdonat el 3-0, la qual cosa ha aprofitat el Rayo Vallecano per marcar el 2-1 en una jugada aïllada i posar una mica d'emoció al tram final. Els visitants, però, no han aconseguit l'empat, malgrat posar dels nervis el Santiago Bernabéu en els últims instants del derbi.

Kroos Reial Madrid EFE

Toni Kroos, després de marcar l'1-0 en el partit contra el Rayo Vallecano / EFE

El Reial Madrid, per la via ràpida

Des d'un primer moment ja s'ha intuït que el Reial Madrid no tindria massa problemes per emportar-se els 3 punts. El Rayo Vallecano ha sortit atrevit, com sempre, deixant uns espais a l'esquena de la seva defensa que una vegada després de l'altra provocava que el Reial Madrid sortís ràpid, generant perill. En el minut 11, Benzema ha fallat una ocasió molt clara i tot seguit el VAR ha anul·lat un gol de Vinícius per fora de joc. L'1-0 era qüestió de temps, i no ha tardat a arribar. En el minut 15, Kroos ha enviat al fons de la xarxa una bona passada d'Asensio. En un primer moment, el gol ha estat anul·lat, però el VAR ho ha valgut, ja que Vinícius no estava en fora de joc en l'inici de la jugada, quan la defensa del Rayo Vallecano no ha tirat bé el fora de joc.

El gol ha donat tranquil·litat al Reial Madrid, que ha tocat amb encert i velocitat davant d'un Rayo Vallecano molt poc precís amb la pilota als peus. I després d'un parell d'ocasions de Benzema i una altra de Militao, ha arribat el 2-0, en un centre ras d'Alaba que Benzema ha rematat a gol (38), a porteria buida.

Ancelotti Reial Madrid EFE

Ancelotti, donant instruccions als seus jugadors / EFE

El Madrid perdona i acaba patint

I la dinàmica s'ha mantingut en la segona meitat, en la qual el Reial Madrid podria haver firmat una golejada d'escàndol. Tot just començar, Vinícius ha estat a punt de marcar un gran gol, després d'una espectacular acció personal, i poc després ha estat Asensio, que només davant del porter no ha sabut resoldre. A mesura que han anat passant els minuts, el Rayo Vallecano ha anat pujant les línies, a la recerca del 2-1 que li permetés entrar en el partit, la qual cosa encara ha donat més espais als blancs.

El Reial Madrid ha perdonat el 3-0 en diverses ocasions, la qual cosa ha donat ales al Rayo, que després d'un tret de Bebe al pal ha aconseguit en 2-1. El gol, per descomptat, l'ha marcat Falcao, que acabava d'entrar al terreny de joc. I és que el Tigre havia estat suplent per unes molèsties físiques. El colombià, de fet, se n'ha hagut d'anar només 3 minuts després, per lesió. Malgrat no generar massa ocasions, el Rayo ha estat a punt d'empatar en el descompte, en una jugada embolicada que a punt ha estat d'acabar amb la pilota al fons de la xarxa. En la jugada, a més, el Rayo ha reclamat un possible penal de Camavinga.

Imatge principal: els jugadors del Reial Madrid, celebrant un gol en el partit contra el Rayo Vallecano / EFE