Després d'empatar contra el Girona (1-1) i de perdre davant del Rayo Vallecano (3-2), el Reial Madrid s'ha retrobat amb la victòria aquest dijous en superar el Cadis al Santiago Bernabéu per 2-1. Malgrat que els blancs han estat superiors en pràcticament tot l'enfrontament, al final ha hagut de patir, després que Lucas Pérez retallés distàncies després d'un error de Courtois. El Madrid, tanmateix, ha aguantat l'ofensiva final del Cadis i se'n va a l'aturada del Mundial a dos punts del Barça.

Aprofitant que era l'últim partit abans del Mundial de Qatar, Ancelotti ha alineat un onze pràcticament de gala, amb Lucas Vázquez i Mendy als laterals, Militao i Alaba en l'eix defensiu, Tchouaméni, Modric i Kroos en el centre del camp i Fede Valverde, Vinícius i Rodrygo en la línia ofensiva. Amb tot i això, ha patit més de l'esperat.

Militao Reial Madrid Foto EFE
Militao, celebrant l'1-0 en el Reial Madrid-Cadis / Foto EFE

Militao trenca l'avorriment

El Reial Madrid ha començat manant en el partit, apoderant-se de la pilota davant d'un Cadis molt defensiu que no volia encaixar un gol ràpid. En el minut 4 ho ha intentat Rodrygo, amb un tret centrat, i després ha estat el torn de Tchouaméni, que ha disparat desviat. El ritme del joc, tanmateix, era un lent, el que complicava poder obrir la defensa rival. La primera gran ocasió, a més, ha estat per al Cadis, en un tret llunyà d'Arç que s'ha estavellat al travesser (11). A partir d'aquest moment, les ocasions han començat a escassejar, amb diverses picabaralles entre els jugadors d'ambdós equips, amb Vinícius com a gran protagonista.

Finalment, poc abans del descans i quan semblava que el 0-0 seria difícilment inamovible, ha arribat l'1-0, en un centre des de la banda esquerra de Kroos que Militao, absolutament sol, ha rematat al fons de la porteria. A simple vista feia l'efecte que era fora de joc clar, però en la repetició s'ha comprovat com un defensa del Cadis s'havia quedat, habilitant el central brasiler (39).

Vinícius Reial Madrid EFE
Vinícius ha tornat a enfrontar-se a diversos jugadors rivals / Foto: EFE

De la golejada a l'emoció

El gol ha tranquil·litzat el Reial Madrid, que en la segona part ha sortit amb una marxa més, a la recerca de la sentència. Així i tot, com en la primera meitat, el primer en generar perill ha estat el Cadis, en un tret de Rubén Sobrino que ha parat Courtois (53). L'ocasió ha estat un miratge, ja que el dominador ha seguit sent el Reial Madrid, que a poc a poc ha anat cuinant el segon gol. Ho ha intentat Valverde, en un contraatac en el qual Iza ha pogut desviar la pilota a córner, i després Rodrygo, amb un tret desviat. Finalment, el 2-0 ha arribat en una altra acció aïllada, una pilota morta en la frontal de l'àrea que Toni Kroos ha aprofitat per marcar amb un gran tret sec (70).

El segon gol ha deixat molt tocat al Cadis, que se n'ha anat cap a dalt a la recerca del 2-1, però sense massa ordre. Aquesta situació ha deixat molts espais enrere, el que ha aprofitat Vinícius per fer mal. En el minut 76, el brasiler ha estat a punt de marcar, i tot seguit, en una altra acció de Vinícius, Modric ha fallat quan tenia la porteria buida. I quan millor estava el Reial Madrid ha arribat el 2-1, en un tret de Bongonda que Courtois no ha pogut atrapar. El rebot ha caigut a peus de Lucas Pérez, que ha retallat distàncies (82). En els últims minuts, el Cadis ho ha intentat i en el descompte ha tingut l'empat, però Espino ha rematat fora quan ho tenia tot de cara per marcar.