Patiment, eufòria i tranquil·litat. Al partit de tornada de l'eliminatòria entre el Reial Madrid i el Nàpols disputat a l'estadi de San Paolo hi han hagut tot tipus de sensacions. Els italians han completat una primera meitat de bandera que ha estat frenada per Sergio Ramos, el de sempre, al segon temps.

El joc no ha estat vistós ni ha estat entretingut. Hi han hagut fases de brillantor i alguna espurna del Madrid en forma de contracops. D'anar tot de cara a favor del Nàpols, les impressions han canviat en només sis minuts i a pilota aturada. El Madrid s'ha classificat i ha resolt el contratemps inicial del Nàpols.

Nàpols provoca un terrabastall

Des del segon 1 que els italians han sortit a per totes. La derrota per 3-1 al Bernabéu deixava una escletxa d'esperança als napolitans que han anat fent grossa a mesura que passaven els minuts. Insigne, Callejón, Hamsik i Mertens han fer trontollar el plantejament del Madrid.

Ocasions, arribades i aturades providencials de Keylor Navas per a mantenir a ratlla els davanters del Nàpols. La cosa no pintava bé pels blancs i Mertens, el golejador, ha confirmat els mals presagis al minut 24 amb el primer gol. El Madrid s'ha atemorit, Zidane ha patit i els italians han seguit amb la mateixa fe.

Els madrilenys estaven un partit més totalment desconeguts. Cristiano Ronaldo, Benzema i Bale semblaven mers espectadors del partit. El domini era dels locals i l'estadi empenyia moltíssim. La il·lusió podria haver augmentat amb un pal dels italians, després d'un de Ronaldo, que hauria deixat el Madrid virtualment eliminat. La primera part ha estat del Nàpols davant un Madrid irreconeixible.

Ramos, l'esperança de sempre

Però si la primera meitat ha estat del Nàpols, la segona ha estat més igualada, però Sergio Ramos l'ha sentenciat. El resultat estava en contra els interessos blancs fins que el central andalús ha aparegut en dues ocasions.

Com sempre ho fa, de córner i de cap, Sergio Ramos ha marcat dos gols en dues jugades a pilota aturada. Si el Madrid és letal al contracop, i el Nàpols ho havia frenat, la poca alçada dels petits de l'equip italià no han pogut aturar al central golejador. Al minut 51 i al minut 57 per capgirar el marcador a l'estadi de San Paolo i deixar sentenciada l'eliminatòria de vuitens de final. Abans d'acabar, Morata ha conclòs amb el repetit resultat de l'anada.

El Madrid ha patit, no ha estat el millor equip amb diferència, però és lluitador com el qui més. Efectiu i amb els gols quan tocaven, han passat fàcilment als quarts de final de la Champions League. El Nàpols ja és història pels blancs i el Madrid espera nou rival.