El Manchester City no ha pogut assaltar el Santiago Bernabéu, però sí ha tret un empat contra un Reial Madrid persistent i bastant inferior (1-1). L'equip de Pep Guardiola ha pogut marcar-se una exhibició, però li ha faltat efectivitat per sentenciar l'anada de les semifinals de la Champions League. Vinícius Júnior i Kevin De Bruyne han estat els golejadors del partit.

Vinícius desestabilitza un superior Manchester City

Emoció màxima al Santiago Bernabéu per veure per segon any consecutiu la mateixa eliminatòria de la Champions en el pas previ a la final. Els blancs, amb tot el seu arsenal sobre la gespa. I els sky blue també amb tot el seu potencial per buscar la primera victòria a camp rival. I com era d'esperar, domini absolut del Manchester City, jugant a plaer i sotmetent un Reial Madrid passiu i tranquil mentre es defensava.

Pep Guardiola dirigiendo al Manchester City
Pep Guardiola donant indicacions al costat de Carlo Ancelotti / Foto: EFE

Cadascú tenia el seu pla al cap, però els de Guardiola oferien l'espectacle. Kevin de Bruyne ha tingut la primera ocasió del partit abans del minut 10. Al 13 ha arribat un xut llunyà de Rodri. I al 15 i al 16 els primers dos avisos de Haaland. Però tot i que la possessió i les ganes de crear eren del City, el gol no arribava. I el Reial Madrid esperava, esperava i esperava fins que tenia un contracop per fer mal en velocitat.

I és que aquesta tàctica li estava sortint bé als de Carlo Ancelotti. Errada del City i Vinícius ho aprofita amb una cursa. Després Benzema baixava totes pedres que li enviaven els seus companys i feia patir tota la defensa citizen. Però és que al minut 36 i després d'uns minuts que el protagonista ha estat l'àrbitre portuguès Arthur Dias, desesperant el City, Camavinga ha marxat del seu marcador, ha assistit Vinícius, que ha fet un golàs des de la frontal de l'àrea per obrir el marcador. En el primer xut a porteria del Reial Madrid i sense haver fet res en la primera part i ha rebut el premi que volia per donar l'avantatge merengue al descans.

Vinícius celebrando el gol ante el Manchester City
Vinícius Júnior celebrant el seu gol contra el Manchester City / Foto: EFE

De Bruyne fa justícia

El Manchester City havia aconseguit un 69% de la possessió a la primera part, era qui havia creat el perill i també qui havia generat espectacle futbolístic, però el Reial Madrid sap jugar molt bé aquests partits. I al segon temps, més ocasions del City davant d'un Reial Madrid igualment tancat però més ambiciós. Dues ocasions per a De Bruyne i una molt clara de Haaland. La defensa merengue, impenetrable.

Però després d'intentar-ho moltes vegades, el premi li ha arribat al City. Al minut 67, golàs de De Bruyne amb un xut potentíssim des de fora l'àrea que ha deixat mut el Santiago Bernabéu (1-1). Ancelotti i els seus jugadors, queixant-se sense parar d'un arbitratge que clarament els estava afavorint.

Kevin de Bruyne celebrando su gol / Foto: EFE

I en els minuts finals, els més oberts de tots, els dos equips han generat perill. Ocasions i molta electricitat, però sense gols. Ambdós conjunts han fet mèrits per desfer una igualada que deixa l'eliminatòria sense decidir. I la setmana vinent se sabrà qui és el finalista de la Champions League amb el partit a l'Etihad Stadium.