El Reial Madrid s'ha classificat aquest dimecres per als quarts de la Champions League pels pèls, patint moltíssim. I és que el Red Bull Leipzig, que havia estat superior en l'anada malgrat la derrota, ha tornat a firmar un partit esplèndid, amb molta personalitat i atreviment, una gran actuació que ha acabat amb el conjunt alemany eliminat per la seva innocència als metres finals i, també, per l'actuació arbitral. A Alemanya, el Leipzig va veure com li anul·laven un gol legal per un fora de joc posicional estrambòtic. I aquest dimecres, amb 0-0 i el Madrid patint, el col·legiat li ha perdonat l'expulsió a Vinícius, que poc després ha marcat l'1-0.

El RB Leipzig és un equip que no enganya ningú. El seu estil de joc sempre és el mateix, atacs elèctrics i verticals, acumulant molts jugadors en zona ofensiva. Així va ser en el partit de Leipzig, en el qual només un error arbitral i un Lunin molt inspirat van evitar la desfeta blanca. I així anava a ser en el Santiago Bernabéu, i més amb el 0-1 de l'anada. Per això, Carlo Ancelotti ha decidit protegir-se acumulant jugadors en el centre del camp. Del 4-4-2 habitual ha apostat per un 4-5-1, sacrificant Rodrygo a canvi d'afegir un altre migcampista. El tècnic italià ha situat en la defensa a Carvajal i Mendy en els laterals i a Rüdiger i a Nacho a eix, la qual cosa li ha permès avançar Tchouaméni al centre del camp, acompanyat per Kroos, Camavinga, Fede Valverde i Bellingham. L'uruguaià ha jugat a la banda dreta, mentre que l'anglès ha actuat per la mitjapunta. L'únic jugador més avançat ha estat Vinícius, escorat a la banda esquerra.

Openda Red Bull Leipzig EFE
Openda ha perdonat diverses ocasions de gol en el Reial Madrid-RB Leipzig / Foto: EFE

El RB Leipzig espanta un Madrid temorós

I com s'intuïa, el RB Leipzig ha sortit a l'atac, sense complexos, conscient que havia de remuntar i que no tenia res a perdre. I el quadrat màgic dels alemanys, format per Simons, Dani Olmo, Openda i Sesko no ha tardat a començar a combinar i a posar en un compromís Lunin. L'ucraïnès s'ha lluït en el minut 10, en un u contra u davant de Sesko, una acció que ha quedat anul·lada per fora de joc, però que ha generat temor en el Bernabéu. I és que el Reial Madrid no trobava el seu joc, temorós amb la pilota als peus, sense assumir riscos, la qual cosa ha provocat que els seus atacs acabessin en un no res. El Leipzig, per la seva part, cada vegada que tenia la pilota buscava Lunin, amb Simons i Olmo a la sala de màquines.

En el minut 16 ha arribat el primer avís seriós del Red Bull Leipzig, en una ràpida triangulació que Openda ha acabat amb un xut  creuat que ha sortit fora per poc. El run-run s'ha apoderat del Bernabéu, que veia com una eliminatòria que es donava per encarrilada, començava a perillar, i un dia tan especial com era el 122è aniversari del club. I és que el Reial Madrid no ha generat ni una sola ocasió clara de gol en tota la primera part, fruit del seu joc temorós. I el tram final ha estat un patiment constant per a l'equip d'Ancelotti, que s'ha vist tancat en la seva àrea. El gran ensurt l'ha tornat a protagonitzar Openda, que dins de l'àrea ha enviat fora un obús, una acció que ha esgotat la paciència d'una part de l'afició del Reial Madrid, que no ha dubtat a xiular l'equip. Com en el partit d'anada, el Leipzig estava perdona el conjunt blanc.

Orban Reial Madrid Leipzig EFE
Orban, celebrant l'1-1 en el partit del Santiago Bernabéu / Foto: EFE

Vinícius, d'una possible vermella a encarrilar l'eliminatòria

Carlo Ancelotti ha assumit l'error comès en el seu plantejament inicial, per la qual cosa en el descans ha dut a terme un canvi, per recuperar el dibuix clàssic. L'italià ha donat entrada a Rodrygo, per tenir una referència ofensiva, mentre que Camavinga, que havia perdut algunes pilotes perilloses, s'ha quedat a la banqueta. La variació, però, no ha tingut cap efecte, ja que l'escenari ha continuat sent el mateix. El RB Leipzig ha seguit dominant, amb moltíssima personalitat. Tot just començar, en una mala sortida de Lunin, Openda ha pogut marcar, però no ha resolt bé. I poc després, Vinícius ha pogut veure la vermella, per una empenta sense sentit a Orban, una acció que l'àrbitre ha resolt amb una de groga.

La primera ocasió del Reial Madrid ha arribat en el minut 62, en un tret de Rodrygo que Gulacsi ha enviat a córner. L'oportunitat ha donat oxigen al conjunt blanc, que només 2 minuts després, en un contraatac dirigit per Bellingham, ha aconseguit l'1-0, de Vinícius. El Leipzig no ha abaixat els braços i ha continuat atacant i just un minut després del gol ha pogut marcar, però Rüdiger ha evitat el gol de Dani Olmo. El conjunt alemany mereixia el gol, i el premi ha arribat en el minut 68, en un centre lateral que Orban ha rematat al fons de la porteria amb el cap. L'empat no ha fet més que donar força al Leipzig, que en el minut 73 ha pogut aconseguir la remuntada, en una acció de pissarra que Openda ha rematat al cos de Carvajal. I és que el tram final ha estat un despropòsit, amb un Reial Madrid molt nerviós, clarament superat per un Leipzig excel·lent amb la pilota, però innocent a l'hora de rematar. La pròrroga, de fet, ha pogut arribar en el temps de descompte, en una vaselina de Dani Olmo que s'ha estavellat al travesser.