El Reial Madrid ha fet aquest dimarts un pas de gegant en les seves aspiracions de classificar-se per als quarts de final de la Champions League en imposar-se en l'anada dels vuitens al Red Bull Leipzig per 0-1, un partit que ha quedat marcat tot just començar, en el minut 2, quan l'àrbitre li ha anul·lat un gol als locals per un fora de joc inexistent. Malgrat ser inferior al Leipzig durant gran part del partit, el Reial Madrid ha tingut suficient amb una individualitat, una acció espectacular de Brahim, per endur-se la victòria.

El Reial Madrid arribava al partit en quadre, amb moltes lesions, a les quals dissabte es va afegir Bellingham. Carlo Ancelotti ha apostat per jugar amb un 4-4-2, amb Nacho Fernández i Tchouaméni en l'eix defensiu, amb Dani Carvajal i Mendy en els laterals. En el centre del camp, l'italià ha apostat per Camavinga, Kroos, Fede Valverde i Brahim, més despenjat. I a dalt, la dupla brasilera, Vinícius i Rodrygo.

Leipzig Reial Madrid EFE
Openda, conduint la pilota davant de Camavinga / Foto: EFE

El VAR deté el Red Bull Leipzig

El Red Bull Leipzig ha començat molt millor el partit, intens en la pressió i elèctric en atac. I en el minut 2, en un córner, el conjunt alemany ha aconseguit l'1-0, un gol de Sesko que ha estat incomprensiblement anul·lat per fora de joc, quan en la repetició s'aprecia com Rodrygo habilitava el davanter. Suposadament, Henrichs, podria molestar Lunin, encara que el jugador local estava per darrere del porter. El col·legiat del VAR, Pol van Boekel, és un àrbitre marcat per la polèmica, ja que és el mateix que la temporada passada va perjudicar greument el Barça en els partits de Munic i de Milà. L'ensurt no ha reactivat al Reial Madrid, que ha patit molt per treure la pilota jugada des de darrere. En el minut 10, Sesko ha tornat a apropar-se al gol, però el seu xut l'ha aturat Lunin.

A poc a poc, amb el pas dels minuts, el Reial Madrid ha aconseguit calmar els ànims, a través de llargues possessions, encara que sense massa profunditat. El Leipzig, en canvi, només necessitava recuperar la pilota per sortir a l'espai, aprofitant la mobilitat d'un Sesko omnipresent. L'eslovè ha tornat a posar en problemes al Madrid, en el minut 21, però el seu xut se n'ha anat a córner en rebotar en Tchouaméni. El Reial Madrid ha aconseguit intimidar en alguna acció personal de Vinícius i de Brahim, encara que Gulacsi, el porter local, ha estat un espectador en la primera part.

Vinicius Leipzig Reial Madrid EFE
Vinicius, en una acció del Red Bull Leipzig-Reial Madrid / Foto: EFE

Brahim desequilibra amb un golàs

La segona part ha començat com la primera, amb un Red Bull Leipzig molt intens, generant sensació de perill. I ha estat llavors quan ha aparegut Brahim Díaz, que ha marcat un golàs després d'un eslàlom i un xut a l'escaire. El gol no ha atemorit el Leipzig, que ha continuat atacant, conscient que sobre el terreny de joc estava sent superior. En el minut 50, Dani Olmo ha tornat a posar a prova Lunin, que ha desviat el xut del català.

Conscient que el 0-1 era un resultat pèssim, el Leipzig ha continuat atacant. En el minut 61, amb tot a favor per posar en un compromís Lunin, Dani Olmo ha disparat als núvols. La insistència dels alemanys ha deixat espais al darrere, i en el minut 64 ha pogut arribar el 0-2, en un contraatac que Rodrygo ha finalitzat amb un xut desviat. I més clara ha estat la següent, en un altre contraatac després d'una parada de Lunin a xut d'Olmo. Brahim ha deixat sol Vinícius, que ha enviat la pilota al pal (72'). En els últims minuts, el Leipzig ha tancat el Reial Madrid i ha tingut ocasions, com una excel·lent volea de Simons o un gran xut de Sesko, però ambdós s'han trobat amb un Lunin esplèndid.

Manchester City EFE
El Manchester City, celebrant el gol de Bernardo Silva / Foto: EFE

El City no falla a Copenhaguen

En l'altre partit de la jornada, l'actual campió, el Manchester City, no ha fallat en la seva visita al Copenhaguen i ha posat peu i mig en els quarts de final, en imposar-se per 1-3. El conjunt anglès ha sortit amb força i en el minut 10 ja s'ha posat per davant, gràcies a un Kevin de Bruyne que ha tornat de la lesió amb ganes de recuperar el temps perdut. Els locals, inferiors, no s'han ensorrat i, malgrat que les millors ocasions han estat per al City, han aconseguit l'empat, gràcies a Mattson, que ha marcat un gran gol. El City, tanmateix, ha imposat la llei del més fort i abans del descans ha tornat a marcar, per mediació de Bernardo Silva.

Després del descans, el Manchester City ha buscat la sentència, però De Bruyne, Haaland i Doku han fallat en la rematada. Finalment, en el descompte, Foden ha marcat un 1-3 que pràcticament segella la classificació dels de Pep Guardiola.