El Reial Madrid ha obtingut matemàticament un bitllet per als vuitens de final de la Champions League després de golejar aquest dimecres el Braga, per 3-0, amb gols de Brahim Díaz, Vinícius i Rodrygo. El conjunt blanc ha sabut castigar la gosadia dels portuguesos, que han jugat amb una vocació clarament ofensiva i que en la primera part han arribat a posar en un compromís el Madrid. Amb 0-0, de fet, el Braga ha fallat un penal i ha reclamat un altre, bastant clar, que a més hauria significat la segona groga per a Lucas Vázquez. Tot seguit ha arribat l'1-0, obra d'un Brahim Díaz que s'ha reivindicat amb un gran partit, un gol que ha canviat el panorama del partit, que ha acabat amb golejada i festa blanca.

Carlo Ancelotti no ho ha dubtat i ha posat sobre el terreny de joc un onze ple de novetats. La primera, obligada, ja que Lunin ha hagut de jugar de titular després de la lesió de Kepa a l'escalfament. En el lateral dret ha jugat Lucas Vázquez, que ha firmat una primera part molt fluixa, acompanyat en la defensa per Nacho, Rüdiger i Mendy. En el centre del camp han jugat Fede Valverde, Camavinga i Kroos, mentre que l'atac l'han format Brahim Díaz, Vinícius i Rodrygo. Bellingham, doncs, ha descansat.

Lucas Vázquez Reial Madrid EFE
Moment en què Lucas Vázquez comet penal en el Reial Madrid-Braga / Foto: EFE

Del possible segon penal de Lucas Vázquez al gol de Brahim Díaz

El Reial Madrid no ha començat bé el partit, amb poca intensitat, la qual cosa ha aprofitat el Braga per generar perill, amb Djaló i Bruma molt verticals i ràpids per ambdues parts. I en el minut 4 ha arribat la primera gran ocasió per als portuguesos, un clar penal de Lucas Vázquez a Borja. El madridista, a més, ha vist la targeta groga. La pena màxima l'ha executat Djaló, un llançament que ha estat desviat per Lunin, que en menys de mitja hora ha passat de ser suplent a ser el salvador del Reial Madrid. El conjunt blanc ha intentat reaccionar, estirant les línies, la qual cosa ha convertit el partit en un anada i tornada, ja que el Braga no s'ha deixat intimidar. En el minut 20, Fede Valverde ha rematat desviat un excel·lent centre de Vinícius i, tot seguit, ha arribat la jugada polèmica del partit. Lucas Vázquez mesura malament el refús, la qual cosa permet que Bruma s'interni en l'àrea amb la pilota als peus. El davanter dribla Lucas, que el fa caure. L'acció semblava penal, a més de ser la segona groga per al lateral dret del Madrid, però ni l'àrbitre ni el VAR no ho han considerat així.

I poc després de l'acció polèmica, en ple anada i tornada, ha arribat el gol del Reial Madrid, en una d'excel·lent internada de Rodrygo per la banda esquerra que ha acabat Brahim Díaz (27). L'1-0 ha fet mal al Braga, que ha baixat el ritme, però el Reial Madrid no ho ha aprofitat per sentenciar el partit.

Brahim Díaz Reial Madrid EFE
Brahim Díaz ha marcat l'1-0 i ha estat el millor del Reial Madrid / Foto: EFE

El Reial Madrid sentencia la victòria

Sense res a perdre, el Braga ha sortit a totes en la segona part, se n'ha anat descaradament cap a dalt, uns espais que el Reial Madrid difícilment anava a deixar passar. En el minut 55, Brahim Díaz ha estat molt a prop de marcar el 2-0, però el seu tret l'ha parat Matheus. El porter del Braga ha tornat a aparèixer només dos minuts després, en un tret de Rodrygo. I just després ha arribat el 2-0, en una mala sortida del Braga que ha acabat amb la pilota als peus de Vinícius, que ha marcat amb un tret creuat. El gol del brasiler, ara sí, ha acabat amb les esperances del Braga, que només 3 minuts després ha encaixat el 3-0, en un gran contraatac que Rodrygo ha finalitzat amb una rematada picada.

En el tram final del partit ha baixat molt el ritme. El Braga ha abaixat els braços, mentre que el Reial Madrid s'ha limitat a controlar la situació i a buscar ampliar la golejada. La seva bola estarà en el sorteig dels vuitens de final. Falta per decidir si com a primer o com a segon de grup.