El Reial Madrid ha encaixat aquest diumenge la primera derrota de la temporada en caure contra l'Atlètic en el derbi madrileny per 3-1. El conjunt de Carlo Ancelotti s'ha vist sorprès per un Atlètic de Madrid molt encertat en les centrades laterals, un dur càstig que s'ha repetit fins a en 3 ocasions, amb gols de Morata (2) i de Griezmann. Amb aquesta derrota, el nou líder és el Barça, amb 16 punts, empatat amb el Girona.

Carlo Ancelotti ha apostat per jugar amb 5 migcampistes, amb Tchouaméni a la banqueta. La línia l'han format Kroos, Modric, Fede Valverde, Camavinga i Bellingham, amb l'anglès com a migcampista més avançat. Rodrygo, per la seva part, ha sortit com a únic punta. Simeone, en canvi, ha apostat per jugar amb 5 defenses, una línia de 3 centrals, Savic, Giménez i Hermoso, i 2 carrilers, Nahuel Molina i Lino, que han castigat l'esquena dels dos laterals del Reial Madrid, Fran García i Lucas Vázquez.

Atlético Reial Madrid gol Griezmann EFE
Antoine Griezmann, celebrant el gol que l'ha marcat al Reial Madrid / Foto: EFE

L'Atlètic sorprèn el Reial Madrid

L'Atlètic de Madrid ha sortit molt vertical, atacant les bandes amb els carrilers, Nahuel Molina i Lino, i la idea li ha sortit a la perfecció. En el minut 4, Lino ha teledirigit una centrada al cor de l'àrea que Morata, sorprenent Alaba, ha rematat al fons de la porteria. El Reial Madrid ha intentat reaccionar, provant de moure la pilota d'un costat a un altre, però el perill continuava sent de l'Atlètic en accions puntuals. En el minut 11, Giménez ha rematat fora un córner executat per Griezmann. L'Atlètic estava còmode, amb les línies juntes i buscant l'espai, i ho ha tornat a demostrar en el minut 18, en una acció semblant a l'1-0. Centrada des de la banda esquerra de Saúl i gol de Griezmann, una altra vegada de cap. I el càstig podria haver estat més gran, en un contraatac liderat per Nahuel Molina. En aquesta ocasió, tanmateix, Kepa ha parat el tret de Saúl.

A partir d'aquest moment, el partit ha fet un gir. El Reial Madrid ha aconseguit tancar l'Atlètic en la seva àrea, evitant qualsevol opció de contraatac. Estar tan a prop de l'àrea constantment ha estat un regal per a Toni Kroos, que en una acció genial s'ha canviat la pilota de peu i ha afusellat Oblak amb un obús teledirigit que s'ha convertit en el 2-1 (35'). En els últims minuts de la primera part, el Reial Madrid ha aclaparat l'Atlètic, un atac constant que ha tingut premi, amb un gol de Camavinga que ha estat anul·lat per fora de joc posicional previ de Rüdiger.

Morata Griezmann Kepa Atletico Madrid Madrid EFE
Morata i Griezmann, celebrant un gol en el derbi madrileny / Foto: EFE

Morata sentencia el derbi

I tot el que ha planificat Carlo Ancelotti en el descans, en el qual ha donat entrada Joselu, se n'ha anat al limbe als 30 segons de la segona part, el temps que ha tardat l'Atlètic de Madrid a marcar el 3-1, en una altra acció molt semblant a la dels 2 primers gols. Saúl es queda despenjat a la banda esquerra per rebre la pilota estant sol. Envia una centrada al cor de l'àrea i Morata, amb un Alaba molt despistat, supera Kepa de nou amb el cap. Amb el 3-1, l'Atlètic ha tornat a retardar les línies, per buscar els espais. En el minut 55, Mario Hermoso ha rematat un córner al travesser.

En el segon tram del segon temps, l'Atlètic de Madrid ha baixat el ritme i ha baixat les línies, intentant tapar qualsevol espai que pogués aprofitar el Reial Madrid. En aquestes circumstàncies, els d'Ancelotti ha optat pels xuts llunyans, amb intents de Tchouaméni, Rüdiger i Fede Valverde, però tots han sortit desviats. En els últims minuts, el Reial Madrid ho ha seguit intentant, però sense profunditat. El conjunt blanc ha encaixat la primera derrota de la temporada. El Barça, nou líder de la Lliga.