El Girona segueix meravellant i aquesta vegada ha destrossat el Mallorca (5-3). Duel d'altíssim nivell a Montilivi i lideratge provisional de la LaLiga EA Sports per al conjunt gironí, que sobrepassa el Reial Madrid i s'allunya del Barça. David López, Artem Dovbyk, Iván Martín, Yangel Herrera i Savinho han estat els golejadors de l'equip català, que ha estat a un nivell sublim.

🔴 Barça - Celta de LaLiga EA Sports, DIRECTE | Partit a Montjuïc per consolidar les bones sensacions

El Girona remunta i espanta

L'objectiu era la victòria, ja que aquesta permetria el Girona ser líder a l'espera del Barça, que juga aquesta mateixa tarda, i del Reial Madrid, que ho farà aquest diumenge. Però si la il·lusió era màxima, la desil·lusió gironina ha arribat ben aviat. Penal per mans de Viktor Tsygankov i gol de Vedat Muriqi des dels onze metre per avançar el Mallorca al minut 4 (0-1).

Vedat Muriqi Mallorca / Foto: EFE
Vedat Muriqi celebrant el seu gol contra el Girona / Foto: EFE

Però aquest gol dels mallorquins ha estat un miratge perquè aleshores el Girona s'ha encès i ha mostrat la seva versió més imparable. Després de diversos atacs amb molt perill del conjunt gironí i d'una gran actuació del porter mallorquinista Predrag Rajković, finalment el gol de l'empat ha estat de David López, que ha afusellat la porteria del Mallorca després d'una jugada enrevessada dins l'àrea (1-1). Però això no ha estat tot i pocs minuts després, intervenció del VAR per una falta sobre Yangel Herrera dins de l'àrea i gol de Dovbyk de penal (2-1).

I abans del descans han arribat dos gols més del Girona. Iván Martín ha completat amb gol una jugada perfecta de Savinho (3-1). I després Yangel Herrera s'ha inventat un golàs des de fora l'àrea per pràcticament sentenciar el partit encara sense haver arribat a la mitja part (4-1).

Yangel Herrera Girona / Foto: EFE
Yangel Herrera celebrant el seu gol contra el Mallorca / Foto: EFE

Un festival del Girona

Un Girona que ha meravellat a base de gols i d'una remuntada increïble a Montilivi. L'afició estava gaudint moltíssim, però encara havia de viure algun gol més. Després de diversos atacs dels catalans, Savinho, associant-se amb Dovbyk, ha fet un golàs per sumar la maneta al minut 57 (5-1).

I ja amb el partit a la butxaca i amb els tres punts assegurats, l'entrenador Míchel Sánchez ha apostat pels canvis: les primeres eleccions han estat Christian Stuani, Portu i Juanpe. Però és que el Girona, tot i tenir el partit a la butxaca, ha seguit exhibint-se. Ocasions d'Eric Garcia, Aleix García, Stuani i més de Savinho. Molt i molt superiors els catalans. El porter Paulo Gazzaniga també ha fet acte de presència. I també han entrat al camp Pablo Torre i Valery Fernández.

Míchel Sánchez Girona
Míchel Sánchez donant indicacions durant el partit / Foto: EFE

La golejada podria haver estat encara més gran, amb un Girona superant la vintena d'ocasions de gol i dominant el partit amb xifres properes al 60% de possessió. Tot i això, Abdón Prats ha fet dos gols de l'honor per al Mallorca en els darrers minuts de partit (5-2 i 5-3), però el Girona segueix en un núvol. El conjunt català suma 16 de 18 punts possibles i és el nou líder provisional de la Lliga. Ara caldrà veure què fan el Barça i el Reial Madrid, els únics equips que el poden apartar d'aquesta posició privilegiada a la classificació.