El Reial Madrid ha aconseguit guanyar la Supercopa d'Espanya després de derrotar l'Atlètic de Madrid en els penals (0-0 / 4-1). Ambdós conjunts han estat incapaços de marcar cap gol durant els 120 minuts de la final i la sort ha decidit que els blancs s'emportin la seva onzena Supercopa.

La Supercopa d'Espanya enfrontava, tradicionalment, el campió de la Lliga i el de la Copa del Rei, però aquesta edició ha estat revolucionària. El segon i el tercer classificat de l'anterior temporada han estat els dos equips que han fet possible aquesta final four.

Els protagonistes no protagonistes

El destí i les victòries de Reial Madrid i Atlètic de Madrid a les semifinals han volgut que la final d'enguany la disputessin els dos equips que no havien estat ni campions de Lliga ni de la Copa.

Modric Saul Joao Felix Atletic Madrid Reial Madrid Supercopa Espanya EFE

Però si aquesta Supercopa ha estat protagonista per alguna raó, no ha estat pel futbol sinó pel lloc on s'ha disputat, l'Aràbia Saudita. La Federació Espanyola (RFEF) ha estat la responsable d'aquesta decisió i portar el torneig a un país titllat d'antidemocràtic i de vulnerar els drets humans, ha comportat moltes crítiques de molts sectors diferents.

A més, ha estat una Supercopa detonant per al Barça. Els blaugrana van ser eliminats per l'Atlètic a les semifinals i aquest fet ha provocat que l'entitat catalana vulgui destituir Ernesto Valverde i contractar Xavi Hernández. El de Terrassa ha dit que 'no' i es preveuen hores mogudes al club culer.

Si la semifinal Barça-Atlètic va ser trepidant, amb cinc gols marcats, dos anul·lats i un penal no xiulat, la final ha estat avorridíssima. Els de Zidane han tingut més control que els matalassers, però d'ocasions, ben poques. Jovic, en absència de Benzema, Bale i Hazard, no ha aprofitat l'oportunitat per destacar i marxa a casa sec.

Obligats a la pròrroga i els penals

Passaven els minuts i semblava que cap dels dos equips volia la Supercopa. Ritme molt lent i ambdós conjunts sense arriscar en atac que provocava la somnolència dels aficionats presents al King Abdullah Sports City de Jiddah.

Lodi Jovic Saul Atletic Madrid Reial Madrid Supercopa Espanya EFE

Els saudites s'han entretingut fent l'onada en diverses ocasions, aplaudint el seu equip o xiulant el rival, però no han vist un gran joc sobre la gespa. La nul·la efectivitat de cara porteria ha portat la final a la pròrroga.

Valverde ha aturat Morata en el minut 115 amb una entrada criminal i ha estat expulsat. El Madrid s'ha quedat amb 10 homes però seguia viu en la final. El temps s'ha esgotat i la Supercopa s'ha decidit des de la pena màxima, els penals. L'Atlètic no ha estat encertat des dels onze metres i Courtois ha estat un dels herois del torneig. 4-1 en el marcador particular i el Madrid de Zidane suma un nou títol en el seu palmarès.