Red Bull necessita un pilot de primer nivell per a la temporada que ve. Checo Pérez acaba contracte i no serà renovat, després que el mexicà no hagi complert les expectatives posades en ell. L'escuderia austríaca, gran dominadora de la Fórmula 1 en els últims anys, doncs, té un volant lliure, una operació més complicada del que pot semblar.

D'una banda, ser pilot de Red Bull és una opció d'or per a tots els pilots, ja que equival a tenir a disposició el millor cotxe de la graella, poder pujar als podis i fins i tot a guanyar curses, el màxim somni de tot pilot que arriba a la Fórmula 1. D'altra banda, tanmateix, l'oferta de Red Bull també té una part negativa, ja que és per ser el company de Max Verstappen, líder indiscutible de l'equip. El pilot que arribi, doncs, serà el segon de Verstappen, amb tot el que això significa.

Carlos Sainz triumfo Austràlia / Foto: EFE - Joel Carrett
Carlos Sainz, després de guanyar en Austràlia / Foto: EFE - Joel Carrett

Fernando Alonso, descartat per Red Bull

En un primer moment, el nom que Red Bull va posar a sobre de la taula va ser el de Fernando Alonso. El pilot asturià acaba contracte i està buscant un equip més competitiu que Aston Martin. Red Bull, per la seva part, és conscient que Alonso és un dels pilots més fiables de la graella, a més de ser un expert a esprémer al màxim els automòbils i de trobar els punts per millorar el rendiment.

Amb tot i això, en Red Bull també saben que Fernando Alonso no acceptaria ser el segon de Max Verstappen, que la seva arribada augmentaria la competitivitat, encara que també dels problemes interns. Mad Max no acaba de veure bé el fitxatge de Fernando Alonso, ja que considera que s'ha guanyat el dret a ser el número 1.

Fernando Alonso Aston Martin / Foto: Ali Haider
Fernando Alonso, en una carrera|cursa d'aquesta temporada / Foto: EFE / Ali Haider

Red Bull vol Carlos Sainz

És per això que Red Bull ha canviat d'objectiu, sent Carlos Sainz el nou pilot escollit per substituir Checo Pérez. "L'estat de forma de Sainz és fascinant", ha declarat Marko Helmut, assessor dels austríacs, en Laola1. I és que l'inici de temporada de Carlos Sainz està sent espectacular, un rendiment que deixa en evidència a Ferrari, que ja ha anunciat el fitxatge de Lewis Hamilton perquè ocupi el lloc del madrileny.

El problema, tanmateix, tornarà a ser el del lideratge de Max Verstappen, ja que Carlos Sainz ha acabat fastiguejat amb el favoritisme de Ferrari per Charles Leclerc i no vol que es repeteixi la situació en Red Bull. Si fitxa per l'equip austríac és per poder competir en igualtat de condicions que Verstappen.