El Barça ha demostrat que vol el triplet. Els blaugrana s’han tornat a imposar al Santiago Bernabéu (0-1) en menys de tres dies i aquest dissabte han guanyat per la mínima el Madrid amb un gol de Rakitic. El club català està a una nova final de la Copa del Rei, ha sentenciat la Lliga aconseguint els tres punts en el Clàssic i ara falta que facin els deures a la Champions.

La Lliga no és la Copa

El Barça ha demostrat des del primer minut que la Lliga no és la Copa. El partit de la tornada de les semifinals de la Copa del Rei va ser un dels pitjors dels blaugrana de tota la temporada. Els de Valverde van xutar a porteria només dues vegades i van marcar tres gols, l’eficàcia és impecable, però el joc que es va veure va ser molt gris.

Reial Madrid Barça EFE

Aquest dissabte el guió ha estat molt diferent. Les intencions del Barça han estat de voler donar un cop sobre la taula i sentenciar la Lliga i així ha estat. Clàssic vibrant, amb molt dinamisme, i amb grans ocasions de gol en què han brillat els dos porters de cada equip, Ter Stegen i Courtois.

Un dels jugadors que s’ha reivindicat ha estat Rakitic, que ha obert la llauna amb un gol made in Messi. Definició excel·lent del croat que ha picat la pilota per sobre de Courtois i ha encarrilat el matx. El Barça també ha agraït la tornada d’Arthur al mig del camp. El que ofereix el brasiler, control i pausa, s’ha trobat a faltar en les setmanes d’absència.

L'orgull del Barça

La segona part ha estat més de guerra que de possessió, però al final el Barça s’ha acabat imposant. Els culers tenen un avantatge de 10 punts sobre l'Atlètic, segon, i de 12 punts més que el Madrid, tercer. Si no s'adormen, la segona Lliga consecutiva està a tocar.

Si juguen amb l’orgull i amb l’actitud d’aquest dissabte està clar que els blaugrana ho poden guanyar tot. I això que Messi no ha tingut el seu millor dia. Què passarà quan s’ajuntin tots aquests factors? La Copa linda espera.